A Vodafone támogatja Óbudai Egyetem kiberbiztonsági képzését

Orbán Anita, VodafoneVilágszinten is csúcstechnológiás kiberbiztonsági, forgalomelemző eszközökkel bővül az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a Vodafone Magyarország Zrt. jóvoltából, támogatva ezzel a biztonságtechnikai mérnöki képzést. Az Egyetem rendelkezésére bocsátott eszközök a hagyományos kiberbiztonsági eszközökhöz képest sokkal fejlettebbek, magas védelmi szintet képviselnek, ezzel olyan információkat biztosítanak, amit a hagyományos kibervédelmi eszközök nem tudnak. Ezáltal pedig lehetőség nyílik a naprakész gyakorlati és elméleti tudással rendelkező kiberbiztonsági mérnökök képzésére.

“Az Óbudai Egyetem támogatása rendkívül fontos számunkra, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a jövő mérnökei és it-szakemberei olyan világszínvonalú képzésben részesülhessenek, melynek segítségével naprakész és piacképes tudással felvértezve léphetnek a munkaerőpiacra. Felelős technológiai vállalatként kötelességünk és érdekünk is, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a kiberbiztonság kérdéskörére. Napjainkban adataink jelentik legfontosabb értékeinket, mi pedig telekommunikációs vállalatként rengeteg ügyfél adatát kezeljük, amelyek védelméért komoly felelősséggel tartozunk. Fontos, hogy támogassuk az ilyen jellegű képzéseket nyújtó intézményeket, hogy minél értékesebb tudással vértezhessék fel a jövő szakembereit, hiszen többek között az itt végző hallgatókból kerülnek ki a jövő kiberbiztonsági szakemberei – és egyúttal a leendő kollégáink” – mondta el Orbán Anita, a Vodafone Magyarország Vállalati Kapcsolatokért Felelős Vezérigazgató-helyettese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gépi tanulásgyorsíthatja a méhnyakrákszűrést

csü febr 18 , 2021
A gépi tanulási módszerek alkalmazása révén megkönnyíthető az orvosok munkája, egy most zajló kutatás célja például az, hogy mesterséges intelligencia segítségével gyorsítsák fel a méhnyakrákszűrésen levett kenetek elemzését. Harangi Balázs, a Debreceni Egyetem komputergrafika és képfeldolgozás tanszékének adjunktusa elmondta, korábban már folytattak olyan kutatásokat, amelyek célja az volt, hogy hagyományos […]
orvos