Adatlopási botrány Pécsett

Feljelentést tett a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt., a baranyai megyeszékhely önkormányzati tulajdonú, egyesületek és létesítmények működtetésével foglalkozó sportvállalatának vezetője, mert tavaly ősszel adatok, merevlemezek tűntek el a cégnél – közölte a pécsi önkormányzat.

A közleményben azt írták, hogy a cég korábbi vezetője, Vári Attila még októberben elkérte a PSN Zrt. informatikai rendszere működtetésével megbízott vállalkozótól a társaság levelezőrendszeréhez szükséges felhasználói nevet és jelszót. A rendszergazda ezeket az adatokat át is adta, de ezt követően ezekkel a jelszavakkal többet nem tudott belépni az általa kezelt adatbázisba, mert azokat megváltoztatták. A tájékoztatás szerint az új jelszavakat csak decemberben kapta meg a rendszergazda a korábbi vezető asszisztensétől, de a rendszerbe belépve akkor komoly változásokat tapasztalt. A korábbi vezető személyi asszisztensének és a PSN Zrt. üzemeltetési igazgatójának asztali számítógépéről „hardverek, szoftverek és adatok tűntek el, a számítógépekbe új merevlemez került, a régieket és az azokon tárolt adatokat pedig eltulajdonították” – írták.

A közleményben kitértek arra, hogy több e-mail cím tekintetében eltűnt a céges levelezés is, „a központi szerverről pedig úgy törölték a levelezés teljes tartalmát, hogy azt a felhasználó ne tudja visszaállítani”. Az önkormányzat szerint a történtek több bűncselekmény gyanúját is felvetik, ezért a PSN Zrt. új vezetője információs rendszer vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt tett feljelentést. Az önkormányzat a közlemény szerint abban bízik, hogy a hatóságok kiderítik, kiknek állt érdekükben, hogy adatok tűnjenek el, ezek milyen adatok, „és miért kellett tőlük éppen a választások után megszabadulni annál a cégnél, amelynek a vezetője egyben a kormányoldal polgármesterjelöltje volt”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új alkalmazás könnyítheti a számolást gazdaságtudományi képzéseken

hét febr 24 , 2020
Könnyebbé és gyorsabbá teszi speciális számítási feladatok megoldását gazdaságtudományi képzéseken egy új mobiltelefonos gazdasági matematikai alkalmazás – közölte a Kaposvári Egyetem. Mint írták, egy „mobilbarát weboldalon” hat nyelven, bárki számára ingyenesen elérhető lineáris programozási asszisztens öt, a visegrádi országokban működő felsőoktatási intézmény közös fejlesztőmunkájának eredménye. A Prágai Közgazdasági Egyetem, Katowicei […]

És még ez is...