Adatalapú átállás: díjazták az egyetemisták ötleteit

adatgazdaságDíjazták az „Adatgazdaság digitalizációs összefüggései” pályázat nyerteseit. A Digitális Jólét Nonprofit Kft. és a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. pályázata olyan egyetemistáknak, frissen végzett pályakezdőknek szólt, akik szakdolgozatukban, diplomamunkájukban, doktori disszertációjukban az adatgazdaság digitalizációs összefüggéseivel foglalkoztak. A pályázat célja a témát kutatók elismerése, a kutatási kedv növelése volt, mivel a kormány fontosnak tartja a hazai felsőoktatásban és tudományos pályán tevékeny szakemberek utánpótlásának támogatását. A felhívásra összesen 134 pályamunka érkezett tizenhét magyar egyetem mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a spanyol University of the Basque Country és a német Karlsruhe Institute of Technology felsőoktatási intézmények hallgatóitól is. A 100-600 ezer forintos pénzjutalmak mellett az első helyezettek szakmai gyakorlati lehetőséget kapnak a nonprofit társaságnál. (Érdekes lenne tudni, hogy a szervezők miért nem tartották méltónak a díjazottak felsorolását. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Átadták a középiskoláknak meghirdetett MI verseny díjait

pén ápr 1 , 2022
Átadták a középiskoláknak meghirdetett Mesterséges intelligencia (MI) verseny díjait. A tizenkét díjazott intézmény mindegyike egymillió forint értékű, informatikai eszközökből álló csomagot nyert. A versenyre éppen száz iskola jelentkezett, és darabra pontosan hatezer diák végezte el a kihívást. A tizenkét nyertes intézmény egymillió forint értékben összeállíthatta a számára megfelelő csomagot informatikai […]
Tizenkét iskola intézményvezetője (A kép első sorában, a két szélen két ismerős arc: Pölöskei Gáborné, született Áder Annamária az ITM szakképzésért felelős helyettes államtitkára, és Solymár Károly Balázs, a digitalizációért felelős helyettes államtitkár.)

És még ez is...