A nagyberuházások tartják életben a videómegfigyelési piacot

pelyak-norbert-axis-hungaryAz elmúlt időszakban Magyarországon túlnyomórészt új beruházásokhoz kapcsolódóan került sor komplett videómegfigyelő rendszerek és megoldáscsomagok szállítására – mondta az aktuális piaci trendekről az Axis Communications magyarországi képviselője, Pelyák Norbert a társaság minapi rendezvényén.

Az elmúlt időszakban Magyarországon túlnyomórészt új beruházásokhoz kapcsolódóan került sor komplett videómegfigyelő-rendszerek és -megoldáscsomagok szállítására, ennél kisebb arányban cserélik a rendszer-üzemeltetők meglévő, de sok esetben elavult hálózataikat egy új, komplett megoldásra. Pelyák szerint számos nagyvállalatnál csak a „szükséges rossznak” tartják a biztonságtechnikát, holott sok esetben a meglévő megfigyelőrendszerek már a használhatóság határát súrolják. Jellemző az is, hogy egy elavult videómegfigyelő-rendszer cseréjéről csak valamilyen komolyabb incidenst követően születik döntés a cégeknél.

A régióban nagy az árverseny, és ez nem feltétlenül a jó irányba húzza a piacot – mondta Pelyák. Mindazonáltal az Axis képviselője szerint a jó partner meg tudja értetni az ügyféllel az átfogó és minőségi megoldások valódi értékét és hasznát. A szakember szerint számos nagyvállalatnál még mindig a „szükséges rossznak” tartják a biztonságtechnikát, és csak egy-egy valódi incidens után döntenek a professzionális megfigyelési megoldások mellett. Az Axis ismét átadta a vállalat partnerdíjait: az év új szereplője elismerést az ALPHANET Zrt., a legjobb streaming projektért járó díjat a Controlax Kft., míg az év partnere díjat a G4S Biztonságtechnikai Zrt. vehette át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már megint hackertalálkozó volt Budapesten

vas okt 23 , 2016
Immáron 13. alkalommal gyűltek össze az etikus hacker szakma képviselői Budapesten, a Hacktivity-n. A pénteken kezdődött kétnapos eseményre több mint ezer magyar és külföldi látogató regisztrált, a résztvevőket összesen huszonhét előadás és hét workshop téma várta. A hackerkonferencián szó volt többek között arról, hogy az iPhone-ok fejlett biztonsági megoldásai nemcsak adatainkat védik […]
hacker