Feltörhették John Kelly kabinetfőnök mobiltelefonját

Az amerikai elnöki hivatal gyanúja szerint John Kelly kabinetfőnök telefonját feltörték. Három, meg nem nevezett kormányzati tisztségviselőre hivatkozva a Politico azt írta, hogy a kabinetfőnök mobiltelefonját még tavaly decemberben törhették fel, s a Fehér Házban amiatt aggódnak, hogy hackerek vagy külföldi kormányzatok férhettek hozzá Kelly adataihoz. Kelly január óta belbiztonsági miniszter volt, Donald Trump júliusban, Reince Priebus menesztésekor kérte fel a Fehér Ház kabinetfőnöki posztjára.

A lap információi szerint az informatikai szakemberek nyáron észlelték a mobiltelefon feltörését, amikor Kelly segítségért fordult hozzájuk, arra panaszkodva, hogy a telefon már hónapok óta nem működött megfelelően. Bár a lap szerint nem világos, hogy hozzáfértek-e a telefonban tárolt adatokhoz, a Fehér Ház informatikai részlege arra a következtetésre jutott, hogy a mobilkészülék kockázatot jelent, és nem szabad használni többé. A Fehér Ház mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy az ügy Kelly privát telefonját érinti, amelyet kinevezése óta alig használt, mert hivatalos kommunikációra a kormányzat által biztosított készüléket használta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Orosz hackerek a Kaspersky vírusirtójával jutottak hozzá az NSA titkos adataihoz

hét okt 9 , 2017
Orosz hackerek a szintén orosz Kaspersky Lab számítógépes cég vírusirtó programja révén jutottak hozzá az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egyik külső munkatársának személyes számítógépén tárolt titkos adatokhoz és dokumentumokhoz – jelentette internetes oldalán a The Wall Street Journal. A cikk szerint a hackerek az orosz kormány számára dolgoztak, és kifejezetten […]
Kaspersky

Friss, ropogós