A HMS Networks felvásárolja a Red Liont

USA - Svéd kézfogásAz ipari információs és kommunikációs technológia szolgáltató HMS Networks AB (HMS) megállapodást kötött a Spectris Group Holdings Limited társasággal a Red Lion Controls (Red Lion) üzletág megvásárlásáról.

A svéd HMS megállapodást kötött a Red Lion megvásárlására 345 millió dollár készpénz ellenérték fejében. Red Lion egy jól bevált, amerikai székhelyű ipari automatizálási megoldásszolgáltató, innovatív termékportfólióval és prémium márkákkal. Az akvizíció jelentősen megerősíti a HMS jelenlétét Észak-Amerikában, és lehetővé teszi mind a HMS, mind a Red Lion termékeinek keresztértékesítését a megfelelő piaci csatornákon keresztül. A HMS és a Red Lion összesített éves árbevétele közel 4,4 millió dollár a 2023. szeptember 30-án végződő tizenkét hónapos időszakban, a korrigált EBIT ráta körülbelül 24 százalék volt. Az akvizíció várhatóan 2024 első felében zárul le, a szokásos hatósági jóváhagyások és lezárási feltételek függvényében.

A Red Lion Access termékei jól illeszkednek a HMS Anybus és Ewon termékcsaládjaihoz, míg a Red Lion Connect kínálata azt egészíti ki, amit a HMS több éve keres: egy erős Ethernet Switch megoldást erős piaci pozícióval. Végezetül: a Red Lion Visualize megoldása új lehetőségeket kínál a HMS számára az adatvizualizációs kínálat felfedezésére, ami egyre érdekesebbé válik az ipari automatizálási környezetben betöltött központi szerepével és azzal a képességével, hogy további értéket ad a HMS kapcsolati és hálózati megoldásaihoz.

A kulcsszó: keresztértékesítés

A HMS számára stratégiai jelentőségű, hogy megerősítse jelenlétét az észak-amerikai piacon, és termékkínálatát olyan termékekkel és ajánlatokkal bővítse, amiket kifejezetten az észak-amerikai piaci igények kielégítésére fejlesztettek ki. Az akvizíció várhatóan több keresztértékesítési szinergiát tesz lehetővé a HMS és a Red Lion között, részben a különböző piaci csatornák kihasználásával. Mivel a Red Lion eladásainak legnagyobb része Észak-Amerikából érkezik, egy jól szervezett forgalmazói hálózaton keresztül, amit a HMS felhasználhat majd a cég átjáró- és távoli hozzáférési kínálatának értékesítésére. A jól fejlett és célzott piaci csatornákkal rendelkező HMS a forgalma mintegy hatvan százalékát a nagy európai automatizálási piacokon realizálja, így képes lesz keresztértékesíteni a Red Lion portfólió egyes elemeit. Az akvizíció ezenkívül várhatóan kutatás-fejlesztési és termékfejlesztési szinergiákat is eredményez mind a HMS, mind a Red Lion kínálatának több részén, amiket a tranzakció lezárását követően vizsgálnak tovább.

A Red Lion üzletágról

A Pennsylvania államban, York városban székhellyel rendelkező Red Lion egy több mint ötvenéves múltra visszatekintő, jól ismert üzleti egység az iparkezelés terén. A Red Lion abban segíti a szervezeteket szerte a világon, hogy kiaknázzák az adatokban rejlő értékeket, így innovatív és méretezhető termékeket és megoldásokat fejlesztve és gyártva ügyfeleik valós idejű adatokhoz és láthatósághoz juthatnak a termelékenység növelése érdekében. A Red Lion fő ügyfelei a gyárautomatizálás, az alternatív energia, az olaj- és gázipar, az energia- és közművek, a szállítmányozás, valamint a víz- és szennyvízkezelés szegmenseiben tevékenykednek. Az Access termékek lehetővé teszik az ipari végfelhasználók számára, hogy a legtöbb értéket hozzák ki távoli eszközeikből azáltal, hogy továbbfejlesztett felhőkapcsolatot, peremhálózati intelligenciát és távoli eszközkezelést kínálnak.

Ez a termékcsalád ipari átjárókat, protokoll konvertereket, routereket és hozzáférési pontokat tartalmaz. A Connect termékek biztonságos, megbízható és egyszerű módon védik és egyszerűsítik a kommunikációt az üzemeltetők és eszközeik között a működési teljesítmény és a rendszer üzemidejének maximalizálása érdekében az 1-es és 2-es ipari réteg Ethernet kapcsolóival, amik a termékcsalád fő részeit képviselik. A Visualize termékek lehetővé teszik az üzemeltetők számára, hogy begyűjtsék, kezeljék és interakcióba léphessenek adataikkal, hogy tovább optimalizálják a teljesítményt a kihívásokkal teli és zord környezetekben a fő termékeket alkotó ember-gép interfészek (HMI) és panelmérők segítségével.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Köszönjük EU: megújult a MÁV és a GYSEV vasúti adatszolgáltatási rendszere

ked dec 26 , 2023
ShareTweetPinShareMintegy kilencmilliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatásból megújult a hazai vasúti törzshálózati folyosók és nyilvántartások kezelése és egységesítése, amely támogatja a vasúti hatóságok munkáját, valamint megfelel az uniós adatszolgáltatási követelményeknek. A konzorciumban részt vevő KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet közleménye szerint az EU Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett […]
vonatsín, vasúti pálya

És még ez is...