A hackerek a spájzban vannak

orosz-spajzHa már az amerikai Demokrata Párt számítógépein is másfél évig ténykedhettek a hackerek, ha már a Twitter-főnök jelszavát is ellophatták, ha már az űrállomáson is vírust találnak, akkor nekünk is érdemes odafigyelnünk az informatikai rendszereinkre — hívja fel a figyelmet az idei Informatikai Biztonság Napjának, vagyis az ITBN CONF-EXPO szervezői. Az esemény központi témája idén a kiberéberség lesz. Ma ugyanis az az egyik legfontosabb, és egyben a legnagyobb kihívás, hogy észrevegyük, ha “valaki éppen ott jár a spájzban”, hogy felfedezzük az ismeretlen betolakodókat a saját rendszereinkben. Sokan a mai napig azt hiszik, hogy az éberség csupán annyit jelent, hogy feltesznek egy vírusirtót a gépükre.

Az informatikai biztonság hiánya mostanra globális problémává vált, a kiberbűnözés mérete pedig meghaladta a drogok által okozott károkat és ezzel meg is előzte a hagyományos bűnözést. Nem ritka, hogy hackercsoportok egymásnak adják tovább vagy adják el az információt, például azért, hogy a zsarolóvírusok működése zavartalan legyen. Csak az informatikai rendszereken keresztül történő zsarolás milliárdos üzletté vált. Az idei ITBN-en megismerhetjük, hogy mi a mai védelmi csúcstechnológia, mi működik a világban és mi a magyar valóság. Kiderül, hogy melyek a legizgalmasabb kiberbiztonsági startupok és milyen világszínvonalú kutatólaborok működnek hazánkban és a világ más pontjain.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már ezt is tudjuk: a pénz fiziológiai szükséglet

ked aug 9 , 2016
Laza szakmai társulásnak indult, mára több mint száz fős, amerikai ügyfelekkel foglalkozó Big Data– és üzleti intelligencia konzultáns vállalkozássá nőtte ki magát a Starschema Kft. Az Inc. magazin által az ötezer legdinamikusabban fejlődő európai vállalkozás közé beválasztott cég a bonyolult projektek mellett most újfajta kihívásokkal is szembesül: a megfelelő szakemberek […]
Irodai munka. programozó