Cenzúrázó hackerhálózat bukott le

hackerEgy csaknem kétezer hackert foglalkoztató hálózatot leplezett le a kínai rendőrség, az internetes kalózcsoport a megrendelőknek nem tetsző posztokat, cikkeket „tüntetett el”. A szerveződés vállalta a nem ritkán hivatalos helyről érkező megbízást a blogok és online fórumok „megtisztítására” is. Előfordult, hogy a negatív tartalmú bejegyzések felszámolásához megnyerték az éppen érintett weboldal rendszergazdáját is – számolt be róla a közép-kínai Hupej tartomány rendőrsége. A csoport a jól csengő és kifejező „Válság PR” nevet választotta és eddigi tevékenysége során 50 millió jüant (2,2 milliárd forint) keresett.

Megbízóik között voltak vállalatok, tisztségviselők, de magánszemélyeket is kiszolgáltak. A rendőrség által lefoglalt számítógépben talált adatok szerint például csak az északi Sanhszi tartomány egyik párttitkárának megrendelésére 52 posztot tettek elérhetetlenné. A tarifa a feladat bonyolultságától függően esetenként háromszáz jüantól (13 ezer forint) kétezer jüanig (87 ezer forint) terjedt. A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre csak a hálózat tíz tagját sikerült elfogni, a többi gyanúsítottat még keresik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Telekom idén a hálózati fejlesztésekre összontosít

hét máj 18 , 2015
Mind a vezetékes, mind a mobilhálózat fejlesztése meghatározó lesz a Magyar Telekom tevékenységében a következő időszakban – mondta a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. Szabó János megismételte azt a célkitűzést, hogy az újgenerációs vezetékes hálózat fejlesztésének felgyorsításával az idén 440 ezer háztartást szeretnének elérni a szélessávú szolgáltatásokkal, így év […]

És még ez is...