A Foxconn megvenné a Sharpot

foxconnA tajvani Foxconn Technology Group elektronikai beszállító vállalat szemet vetett a súlyosan eladósodott japán Sharp Corp. elektronikai konszernre — írja az MTI a Bloombergre hivatkozva. Az amerikai hírügynökség vállalati belső forrásra hivatkozó értesülése szerint a Foxconn 600 milliárd jen (5,1 milliárd dollár) vételi ajánlatot tett a Sharpra. A forrás szerint a Sharp január végéig dönt az ajánlat elfogadásáról vagy elutasításáról. A Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co.) szóvivője nem kommentálta az értesülést a hírügynökségnek.

Az üzlet – amennyiben megvalósul – a legnagyobb akvizíció lesz a Foxconn részéről 2009 óta, amikor 5,3 milliárd dollárért vásárolta meg a Chi Mei Optoelectronics Corp. képernyőgyártó részlegét, az Innolux Corp. vállalatot. Az egyebek között az Apple számára iPhone készülékeket gyártó Foxconn 2012-ben már próbálkozott befektetéssel a Sharpban, az üzlet azonban irányítási és felügyeleti nézeteltérések miatt meghiúsult. A Foxconn akkor 66,9 milliárd jent ajánlott fel a Sharp 9,88 százalékos részvénypakettjéért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

OuiShare: az Uber betiltása helyett az együttműködésre kellene koncentrálni

pén jan 22 , 2016
Nem a megosztásra alapuló szolgáltatások, például az Uber betiltására kellene törekedni, hanem hasonlóan Észtországhoz, Amszterdamhoz és Szöulhoz, a kooperáció oldaláról kellene megközelíteni a kérdést – vélekedett a közösségi megosztáson alapuló gazdaságot (sharing economy) kutató nemzetközi szervezet, az OuiShare magyarországi és regionális vezetője. Berkovics Dalma úgy vélte: az Uberre egy olyan […]

És még ez is...