A fiatalok fel fognak mondani, ha nem elég fejlett a technológia a munkahelyükön

munkahelyAz Intel és a Dell, a két jó barát,  a jövő munkavállalóiról készített felmérést. E szerint a dolgozók 57 százaléka számít arra, hogy öt éven belül okos irodában fog dolgozni, és a munkavállalók 44 százaléka gondolja úgy, hogy munkahelye „nem elég okos”. Ők olyan irodában szeretnének dolgozni, ahol például a fűtést, hűtést és a világítást egy automatika mindig optimálisra állítja, a tárgyalókban lévő eszközök vezetékek nélkül kommunikálnak egymással, a távol lévő kollégák videokonferencián keresztül bekapcsolódhatnak a megbeszélésbe, és hozzáférhetnek a megbeszéléseken bemutatott prezentációk és egyéb digitális tartalmakhoz is. A megkérdezettek szerint a mesterséges intelligencia is meghódítja a munkahelyeket a következő években: ezt a munkavállalók harminc százaléka arra használná, hogy repetitív, unalmas feladatokat végeztessen el vele maga helyett.

Napjaink munkavállalóinak 62 százaléka szerint a mesterséges intelligencia alkalmazása megkönnyíti a munkát, ötven százalékuk szerint pedig növelni fogja a hatékonyságot – derül ki a felmérésből. Az Y generáció (tehát az 1980 és 1999 között születettek) tagjai közül kikerülő munkavállalók 42 százaléka nyilatkozott úgy, hogy felmondana egy olyan munkahelyen, ahol túlságosan elavult technológiát használnak, míg 82 százalékukat egy új munkahely kiválasztásában befolyásolja az irodai környezet műszaki felszereltsége is. A megkérdezett dolgozók közül sokan akkor tekintik elavultnak munkahelyi eszközeiket, ha otthoni eszközeik (például laptop vagy okostelefon) azoknál fejlettebbek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új zenei adatcsomagok a Telenornál

csü júl 21 , 2016
A Telenor MyMusic-ot kifejezetten zenerajongóknak szánja a távközlési társaság. A háromféle adatcsomag kifejezetten az online zenehallgatáshoz kínál adatforgalmi keretet. Az adatcsomagok számos népszerű online streaming zeneszolgáltatáshoz és rádióhoz elérhetők, mint például a Deezer, az Apple Music, a Google Play Zene és a Tidal, valamint az MR rádiók. A Telenor azt […]