Kárpátaljai magyar iskoláknak segít az Invitech

A-szolyvai-iskolások

Immár második alkalommal szervezett az MTVA Rádiós Hírszerkesztősége adománygyűjtési akciót kárpátaljai magyar iskolák javára. Idén az Ungvári Főkonzulátus javaslatára a szolyvai magyar elemi iskolát választották, ahová az iskolakezdést megkönnyítő tanszereket és számítástechnikai eszközöket juttattak el szeptember elején. Ezek egy részét – egy egész osztály egyidejű munkáját lehetővé tevő, korszerű, használatra kész netbookot – az Invitech Solutions ajánlotta fel. Ez azért is volt igen hasznos az intézmény számára, mert ebben az iskolában kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek az informatikai oktatásra. A társaság a megható visszajelzések alapján azt tervezi, hogy lehetőségeihez mérten a továbbiakban is rendszeresen részt vesz a jövő nemzedékének informatikai érettségét elősegítő programokban. A most átadott netbookok után az Invitech a későbbiekben is tervez hasonló adományozásokat iskolák számára.

Javorniczky-Aron-Invitech„Az általunk felajánlott számítástechnikai eszközök nagyon jó helyre kerülnek, oda ahol igazán szükség van rájuk, gyerekekhez, akiknek a jövő kihívásaira való felkészítése nekünk, felnőtteknek a közös felelőssége. Az informatika talán a legjobb lehetőség arra, hogy segítségével a hátrányban élők is ugyanolyan eséllyel jussanak tudáshoz, ismeretekhez, mint akik számára a legmodernebb technológia használata már természetes. Ezért nagy öröm számunkra, hogy az eszközök ezúttal a határon túli magyar diákok tudásának gyarapodásához járulhatnak hozzá” – fogalmazott az adományozás kapcsán az Invitech képviseletében Javorniczky Áron, a vállalati és nagykereskedelmi üzletág-vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Páratlan bravúrt hajtott végre a KÜRT

pén szept 16 , 2016
A nem menthető esetek újragondolása, a közös kutatómunka és az egyedi fejlesztések vezettek oda, hogy a KÜRT itthoni mérnökei a cég német leányvállalatával, a Műegyetemen működő EFI-labs csapatával, valamint az MTA EK Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Mikrotechnológiai Osztályával összefogva olyat alkosson, ami a világon eddig még senkinek nem sikerült. […]
Kertész Zoltán KÜRT Zrt.