A család legjobb barátja az EgészségAblak alkalmazás

EgészségAblakCsaládbarát elemmel bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás a legutóbbi fejlesztésnek köszönhetően.

A legutóbbi frissítés révén családbaráttá vált az EgészségAblak mobilalkalmazás, ugyanis meghatalmazás esetén a családtagok dokumentumai is elérhetővé válnak. Így a szülők a gyermekeik fiókjába be tudnak lépni, illetve a felnőttek az idősebb szüleik dokumentumaihoz is hozzáférhetnek meghatalmazás révén, amely akár ismerősnek is adható például receptkiváltás miatt.

Az adatok biztonsága miatt nagyon sok biztonsági elemet iktattak be. Meghatalmazást az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén keresztül lehet megadni az ügyfélkapuval rendelkezőknek az önrendelkezés menüpontban, ahol beállítható az is, hogy milyen dokumentumokhoz ki férhessen hozzá és mennyi ideig. Ezt követően a meghatalmazottnak el kell fogadnia az EESZT-ben a meghatalmazást. Az EgészségAblak applikációban felhasználóváltással érhetőek el a meghatalmazást adó dokumentumai.

Eddig 2,4 millióan töltötték le az alkalmazást. Az applikáción keresztül havonta átlagosan félmillió receptet és másfél millió orvosi dokumentumot töltenek le. A mobilalkalmazásban elérhetőek az e-receptek, a e-leletek, az oltási igazolvány, a háziorvos adatai, továbbá hívható az Egészségvonal.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Európa-bajnokság: Szakmunkásaink szépen szerepeltek

hét szept 11 , 2023
Európa-bajnok lett az informatikai rendszerüzemeltető-csapatversenyben a Pataky István Technikum tanulóiból álló magyar csapat. A szakmák Európa-bajnokságán a lengyelországi Gdanskban az Európa-bajnoki cím mellett, öt arany-, egy ezüst-, négy bronzérmet és hét kiválósági érmet is hazahoztak fiataljaink. Európa-bajnok lett az informatikai rendszerüzemeltető versenyszámban, csapatversenyben Bandúr Tamás és Koncsik Zsolt, akik egyúttal […]
Bandúr Tamás és Koncsik Zsolt

És még ez is...