4iG Nyrt. tulajdonába került a DIGI Kft.

Jászai Gellért 4iGA 4iG Nyrt. 100 százalékos tulajdonába került a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft., és három leányvállalata, miután hétfőn lezajlott a tavaly márciusban bejelentett tranzakció pénzügyi zárása – közölte a tőzsdei társaság.

A tranzakció értéke 625 millió euró, amely az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi vállalatfelvásárlása. A 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodása értelmében 2022 első negyedévében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja hazai és nyugat-balkáni telekommunikációs érdekeltségeit, ezzel a 4iG többségi tulajdont szerez az AH-ban. A 4iG a sikeres DIGI akvizícióval és Antenna Hungária tranzakcióval a legnagyobb telekommunikációs vállalatok közé lép Magyarországon, illetve egy új, budapesti központtal működő regionális távközlési csoportot hoz létre – áll a közleményben. Új telekommunikációs csoport születik, az Invitech, a DIGI, az Antenna Hungária és az AH NET üzleti portfóliója, valamint a vállalatok magas minőségű infrastruktúrája és szakembergárdája kiválóan kiegészítik majd egymást, ez új növekedési pályára állítja a cégcsoportot — jelentette ki Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatóját.

Az elmúlt évben magyarországi érdekeltségeinek konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja, azaz a nyeresége pedig elérte a 19 milliárd forintot, ami megközelítőleg 52 millió euró. Ezt az összeget kell összehasonlítani a felvásárolt DIGI árával, a 625 millió euróval.

A DIGI és leányvállalatai
• INVITEL Távközlési Zrt.
• DIGI Infrastruktúra Zrt.
• I-TV Digitális Zrt.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még egy hetük van pályázni a hátrányos helyzetű települések iskoláinak

ked jan 4 , 2022
Még egy hétig, január 10-ig pályázhatnak digitális oktatási eszközökre és képzésre a hátrányos helyzetű térségekben működő oktatási intézmények – közölte a Telenor. A második alkalommal kiírt tenderen a jelentkező iskolák egyenként maximum – összesen – kétmillió forint értékű, oktatást támogató digitális eszközre nyújthatnak be igényt. A tízmillió forint keretösszeg mellett […]
Telenor Hipersuli