Európa-bajnokság: Szakmunkásaink szépen szerepeltek

Bandúr Tamás és Koncsik ZsoltEurópa-bajnok lett az informatikai rendszerüzemeltető-csapatversenyben a Pataky István Technikum tanulóiból álló magyar csapat.

A szakmák Európa-bajnokságán a lengyelországi Gdanskban az Európa-bajnoki cím mellett, öt arany-, egy ezüst-, négy bronzérmet és hét kiválósági érmet is hazahoztak fiataljaink. Európa-bajnok lett az informatikai rendszerüzemeltető versenyszámban, csapatversenyben Bandúr Tamás és Koncsik Zsolt, akik egyúttal – az összes versenyző által elért legmagasabb, az elérhető maximális 800-ból 799 megszerzett pontszámmal – az Európa Legjobbjai címet is elnyerték. A fiatalok a Budapesti Műszaki Szakképző Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum volt tanulói. Bandúr és Koncsik 2022-ben végzett a Patakyban technikusként. 2017 és 2021 között Gödöny Péter tanár úr volt az osztályfőnökük. A technikus évfolyamon (2021-22) pedig – végigversenyezve az évet – Pesti Zoltán szárnyai alatt gyarapították szakmai tudásukat.

Az öt aranyérem a webfejlesztő, épületasztalos, festő és díszítőfestő, valamint víz-, gáz- és fűtésszerelő versenyszámban született. Az ezüstérmet robotikában hozta el Magyarország, míg a négy bronzérmet betegápolásban, kozmetikában, mechatronika szakmában, valamint szárazépítő szakmában. Emellett hét versenyszámban vehettek át kiválósági érmet a magyar fiatalok. A szakmák idei Európa-bajnokságának érméit szombat este adták át az esemény záróceremóniáján Gdanskban. Magyarország nyolcadik alkalommal vett részt az EuroSkills versenyen, amelyet szeptember 5. és 9. között rendeztek Lengyelországban. A megmérettetésen 32 országból több mint 600 fiatal indult 43 versenyszámban. Idén 26 tehetséges magyar fiatal indult 22 versenyszámban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A SkyShowtime Kai Finkével erősít

ked szept 12 , 2023
Monty Sarhan, a SkyShowtime vezérigazgatója bejelentette, hogy a Netflix korábbi vezetőjét, Kai Finkét nevezték ki tartalomért felelős igazgatónak. Sarhan közvetlen munkatársaként Finke Amsterdamból fogja vezetni a tartalomért felelős csapatot. Ebben az új pozícióban a csapat feladatkörét fogja felügyelni, miután a SkyShowtime idén megkezdte a saját gyártású tartalmak sugárzását. Finke a […]
Kai Finke, SkyShowtime tartalomért felelős igazgatója

És még ez is...