Samsung Galaxy S5: halál a tükörreflexesekre

5

androidA Samsung bemutatta a Galaxy S sorozat ötödik generációját, a Galaxy S5-öt. A mobiltelefon legjelentősebb újdonságai a csúcstechnológiás kamera, a villámgyors wifi és mobilinternet, a személyre szabható fitnesz alkalmazások, valamint az új készülékvédelmi funkciók. A gyártó szerint a kamera két legfontosabb tulajdonsága a világ leggyorsabb (akár 0,3 másodperc alatt élességet állító) autófókusza, valamint a szélsőséges fényviszonyok közt is lenyűgöző képeket garantáló High Dynamic Range (HDR) funkció. Emellett a Szelektív Fókusz révén a felhasználók megtehetik, hogy a képnek egy meghatározott területére fókuszáljanak és azt kiemeljék, miközben minden mást elhomályosítanak a háttérben. Ez azt jelenti, hogy ennek a profi portréfotókról jól ismert hatásnak az előidézéséhez nincs többé szükség drága fényképezőgépekre és azokhoz további objektívekre.

Alapvető készülékvédelem
A Galaxy S5 az IP67-es szabványnak megfelelő por- és vízállóságot biztosít, és az ujjlenyomat-olvasó révén biztonságos biometrikus képernyőfeloldást, valamint problémamentes és kockázatmentes mobilfizetési lehetőségeket kínál a felhasználók számára. Az ultra energiatakarékos üzemmód fekete-fehérre állítja a képernyőt, valamint leállítja az összes nem szükséges funkciót az energiafelvétel minimalizálása érdekében.

5 thoughts on “Samsung Galaxy S5: halál a tükörreflexesekre

  1. Ha a fotózás kimerül abban, hogy a haverokat lekapjuk a diszkóban, vagy otthon a családot, hogy a nagyinak meg tudjuk mutatni, esetleg a tükörből fényképezzük magunkat a facebook-ra, ezekhez tényleg elég egy mobil. De egy tükörreflexes nem véletlenül akkora, amekkora. Maradjunk annyiban, hogy aki tényleg csak egy gombot akar lenyomni a képhez, annak tökéletes a mobil. Aki pedig tényleg komolyabban gondolja, annak már nem.

  2. Így is úgyis halál vár a tükrösökre – maradnak a makacs fotósok (ragaszkodás, mit csináljon a sok cuccal – nem lehet eladni már senkinek) persze, de új belépőkre nem nagyon lehet számítani. Milc, mobilfényképezők egyrészt egyre többet és egyre jobban hoznak – össze lehet hasonlítani, akár ért valaki hozzá, akár nem, mert a jó képhez nem dögnehéz eszközöket igényelnek az emberek – arról nem beszélve hogy megosztani sem a 24 megapixeles képet fogják nyers file-ból konvertálás, buhera után. Nem hozzáértés kérdése, hanem reális alternatíva kérdése.

  3. Akinek egy DSLR gép tudása kimerül abban, hogy "elhomályosul" a háttér, gondolom nem nagyon ért a fotózáshoz. Mellesleg ezt az effektet már több mobil is tudja (pl Nokia Refocus), de azért ez nem ugyanaz, mint egy mélységélesség. Tény, hogy a mobilok egyre szebb képeket produkálnak, de azért egy DSLR-rel nem kellene összehasonlítani. Aki egy picit is ért hozzá, tudja, hogy nem egy kategória.

  4. Ez van mikor nem hozzaerto emberek cikket irnak 🙂

    Mas reszt az ujjlenyomat olvaso honnan is van es sorolhatnam meg. bar nem fikazom. kinek a pap s kinek a papne.. nekem az iphone!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Telekom ráhajt a Samsung Galaxy S5 rajongókra

sze febr 26 , 2014
A Magyar Telekomnál már előjegyezhető az év csúcstelefonja, a Samsung Galaxy S5. Akik az országban az elsők között szeretnének Samsung  Galaxy S5-öt vásárolni, azok a telekom.hu oldalon regisztrálhatnak, így a távközlési társaság elsőként tájékoztatja majd őket arról, hogy mikortól rendelhető online a készülék.
Android