Átadták a Vodafone Digitális Díjat

Amand Nelson, VodafoneHárom kategóriában adták át a Vodafone Digitális Díjat, a Vodafone alapítvány által meghirdetett, 15 millió forint összdíjazású pályázat nyerteseinek. A díjat idén digitális társadalom, digitális esélyegyenlőség, valamint környezetvédelem és fenntarthatóság kategóriákban adták át, ezen felül kiosztottak egy inkubációs különdíjat is.

A digitális társadalom kategóriába olyan innovatív, digitális megoldásokkal lehetett jelentkezni, amelyek valamely társadalmi csoport javát szolgálják. A kategória első helyezettje a Ceph Assistant digitális teleröntgen-elemző szoftver lett, amely fogászati rendellenességek felismerésére szolgál – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A környezetvédelem és fenntarthatóság kategóriában olyan digitálisan innovatív, zöld megoldásokkal lehetett pályázni, amelyek hozzájárulnak egy klímasemleges ökoszisztémához. A kategóriában a Volteum Kft. végzett az élen. A Volteum algoritmusai segítségével kiszámítja az elektromos járművek napi használatának energiaigényét, megtervezi a járművek számára a legjobb útvonalat, és optimalizálja a töltési ciklusokat.

A digitális esélyegyenlőség kategóriába olyan digitális innovatív megoldásokat vártak, amelyek hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását segítik. A kategória győztese a Kontekt lett, amely az okoseszközök használatától ódzkodó időseknek szánt, televízióhoz csatlakoztatható készülék, amely elősegíti a videóhívás létrehozását szeretteikkel, egy fizikai gomb lenyomásával.

A Vodafone létrehozott egy inkubációs különdíjat is, az ezt elnyerő pályázó fél éven keresztül szakmai segítséget kap a Vodafone Magyarország Zrt. mentor csapatától. A különdíjat most a HandExo személyre szabható kéz-ortézis érdemelte ki. Az eszköz akár távolról is működtethető egy applikációval, így segítve a stroke-on vagy egyéb, a kezet és az idegrendszert ért sérülésen átesett betegek mindennapi mozgását, akik így akár már önállóan, aktívan mozgathatják ujjaikat a fejlesztőgyakorlatok közben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

5G: év végére túl lehetünk az egymilliárd előfizetésen

hét jún 27 , 2022
ShareTweetPinShareA világgazdasági nehézségek és az ukrajnai háború miatt a korábban vártnál százmillióval kevesebb lehet az 5G előfizetések száma 2022 végén globálisan, de várhatóan így is átlépi az egymilliárdot – derül ki egy friss tanulmányból. Az elemzés szerint jelentősek a regionális különbségek. Míg Észak-Amerikában és Ázsia északkeleti részén: elsősorban Kína, Dél-Korea […]
5G

És még ez is...