Résen van a GVH, de a Metával most nem keménykedett

Gazdasági VersenyhivatalMás tagállami hatóságokhoz hasonlóan a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az uniós összefonódás-bejelentéseknél is figyelemmel kíséri a belföldi piacra gyakorolt hatásokat – közölte a hatóság.

A versenyhivatal egy digitális piacokat érintő tranzakció kapcsán írt az uniós szintű eljárásokról. Nemrég az Európai Bizottság a tagállami hatóságok egyetértésével hagyta jóvá, hogy a Facebook, a WhatsApp, az Instagram és a Messenger anyavállalata, a Meta irányítást szerezzen a Kustomer felett. Az óriáscégnek azért van szüksége az ügyfélkapcsolat-kezelő szoftvercégre, mert kommunikációs csatornákat és ügyfélkapcsolati információkat akar egy felületre integrálni. Az eljárás során a tagállami hatóságok a Tanácsadó Bizottságon keresztül működnek közre, és szavaztak az uniós döntéstervezetéről. Az összefonódás piaci versenyhatásait részletesen megvizsgálták, majd az Európai Bizottság feltételekhez kötve jóváhagyta a tranzakciót. Más versenyhatóságokkal együtt a GVH is a Meta kötelezettségvállalására tekintettel fogadta el a tranzakciót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az izraeli rendőrség tömegeket figyelt meg a Pegasussal

ked febr 8 , 2022
ShareTweetPinShareOmer Barlev, a rendőrséget felügyelő izraeli belbiztonsági miniszter kormányzati vizsgálóbizottság felállítását ígérte, mert az izraeli rendőrség tömegesen figyelt meg embereket és gyűjtött róluk információkat okostelefonukra törvénytelenül telepített kémprogrammal. „Ha igazak, akkor nagyon súlyosak a vádak” – nyilatkozta Naftali Bennett miniszterelnök. „Ez, és más hasonló eszközök nagyon fontosak a terrorizmus, és […]
Pegasus

És még ez is...