Kinőtték a gyermekbetegségeiket a felhőalapú játékok

Google StadiaKözel tucatnyi felhőalapú játékplatform működik, nivel sokan nem ismerik ezeket, inkábba játékkonzolokkal töltik szabadidejüket. Pedig a cloud gaming hatalmasat fejlődött az elmúlt években, és rendkívül költséghatékony hozzáférést ad a legszórakoztatóbb játékokhoz.

Aki valaha játszott számítógépes játékokkal, bizonyára szembesült már azzal a bosszantó problémával, amikor a készülék teljesítménye nem volt elegendő a játék gördülékeny futtatásához, így végül a szórakozás sem volt teljes értékű. Az elmúlt években ezek a játékok egyre összetettebbek és élethűbbek lettek, így egyre erősebb gépek szükségesek a zavartalan futtatásukhoz. Azok számára, akik nem szeretnének több százezer forintot költeni számítógépre, és a szintén drága konzolok sem nyújtanak számukra megfelelő alternatívát, a cloud-gaming jelenthet megoldást.

A cloud-gaming, vagyis a felhőalapú játék nem teljesen újkeletű dolog, az elmúlt évtizedben több vállalat próbálkozott már olyan felhőalapú játékplatform létrehozásával, ami tömegpiaci igények kiszolgálására alkalmas. Ezek a korai megoldások azonban nem vezettek sikerre, hiszen a megfelelő infrastruktúra sem állt még rendelkezésre. A felhőalapú játék működése nagyon hasonlít a különböző streaming szolgáltatásokhoz. A játékmotor feldolgozása itt is egy nagy teljesítményű – a világ bármely pontján elhelyezhető – szerveren történik, a tartalom pedig az internet segítségével érkezik meg a képernyőnkre. Ezért a játék szempontjából kevésbé fontos, hogy milyen teljesítményű számítógépünk van otthon, hiszen a feldolgozást nem a játékos készüléke végzi. Sőt, ennek a technológiai megoldásnak egy másik előnye, hogy okostelefonon, táblagépen, de még televízión is ugyanúgy használható. Ha megfelelő tévékészülékkel rendelkezünk, csupán egy kompatibilis kontrollert kell beszereznünk. Az okostelevízió alkalmazásletöltő központjában kereshető, hogy melyik játékstreaming-szolgáltatás érhető el.

A cloud gaming tehát egy olyan streaming szolgáltatás, amivel kiváló minőségben játszhatunk a legújabb játékokkal, ehhez pedig mindössze stabil internetkapcsolatra van szükségünk. Előnye, hogy nem kell beruháznunk drága hardver eszközökre vagy konzolra, és ezek karbantartása sem a mi feladatunk. Ehelyett meghatározott havidíjért cserébe számos népszerű játék közül válogathatunk, vagy egyszeri költségért további exkluzív tartalmakhoz férhetünk hozzá, így már rövid távon rengeteg pénzt és energiát spórolhatunk. A megoldás további előnye, hogy nem számít, hol vagyunk, a világon bárhol hozzáférhetünk a kedvenc játékainkhoz és mentett adatainkhoz a felhőnek köszönhetően. Mindaddig tehát, amíg van elérhető és megfelelő minőségű internetkapcsolat a közelünkben, bármely eszközön lehet játszani.

Játékstreaming-szolgáltatók
NVIDIA GeForce Now
PlayStation Now
Google Stadia
Shadow
Amazon Luna
Playkey
Paperspace
Blacknut
Rainway
NetBoom
Boosteroid


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meg fogsz lepődni az elmúlt év slágertermékein

hét aug 22 , 2022
Airfryerek, telefonok és robotporszívók – ezek a legnagyobb fejlődést mutató termékkategóriák 2021 és 2022 júniusa között az Euronics Műszaki Áruházlánc éves kimutatása szerint. A tavaly márciusi boltzár után a vásárlók lelkesen tértek vissza az üzletekbe, a vállalat árbevétele végül közel ötödével, rekordszintre nőtt. Bár drágultak a termékek, így is több […]
Euronics kupon

És még ez is...