Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXI.

szam

  • A mobil eszközök egyre inkább az egyik legnagyobb veszélyforrást jelentik a vállalatok számára. A Check Point 2015-ös biztonsági jelentése (2015 Security Report) szerint egy olyan szervezet esetében, amely hálózatában kétezernél több eszköz működik, ötven százalék a valószínűsége annak, hogy ezek között legalább hat fertőzött vagy célba vett mobil eszköz van.
  • A Gartner előrejelzése szerint 2017-re a munkaadók fele elvárja majd az alkalmazottól, hogy a saját eszközeit munkavégzés céljára is használja. Ám a Microsoft kutatása kimutatta azt is, hogy ez fordítva is működik: a magyar kis és középvállalkozásoknál a hivatali eszközöket magáncélra is igénybe lehet venni.
  • Az online kiskereskedelmi piac évente 20-25 százalékkal bővül és ma már a teljes magyar lakosság közel egynegyedét éri el.
  • A Cisco előrejelzése szerint az ip videoforgalom hétszeresére növekszik 2014 és 2019 között. Ez 49 százalékos éves növekedésnek felel meg.
  • A Kaspersky Security Network statisztikái alapján, 2014 végére átlagosan havi tizenháromezer olyan eset fordult elő, amikor rosszindulatú kóddal fertőződtek meg az automatikus folyamatirányító rendszereket irányító gépek, komoly károkat okozva ezzel számtalan cégnek.
  • A magyar okostelefontulajdonosok több mint a fele (68 százalék) minden nap internetezik okostelefonján. A leggyakoribb online tevékenység az e-mailezés (80 százalék), de a top 3 között van a social media aktivitás (77 százalék), és az instant üzenetek küldése/fogadása (50 százalék) is. A megkérdezettek valamivel kevesebb, mint a fele használja online zenehallgatásra (45 százalék) a készüléket, ugyanakkor napilapokat, folyóiratokat csak 34 százalékuk olvas rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az LG G4 kamerája a legjobb

hét aug 24 , 2015
ShareTweetPinShareAz European Imaging and Sound Association (EISA) szerint 2015-2016 legjobb kamerás okostelefonja az LG G4 — jelentette be a gyártó. Az LG G4 az okostelefonok kamerás képességeit értékelő European Smartphone Camera Award díját nyerte el. A zászlóshajó kamerája manuális módban is használható, 16 megapixeles, a továbbfejlesztett OIS 2.0 optikai képstabilizátorral […]

És még ez is...