Ez érthetetlen: már megint többszázmillióval támogatjuk az NNG-t

Az elektromos autózás felhőalapú elemző-támogató navigációs rendszerét dolgozzák ki a magyarországi székhelyű NNG autóipari szoftverfejlesztő cég kutató-fejlesztő szakemberei a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával – közölte a társaság.

A közlemény szerint az átalakuló autóipar változásaira reagálva tervezik meg az egyre szélesebb körben terjedő elektromos autókba szánt navigációs rendszereket. A NNG Kft. a projektet 36 hónap alatt valósítja meg a szoftverfejlesztők és tesztelők bevonásával, valamint saját forrásain kívül a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap mintegy hatszázmillió forintos támogatásával. Az új szoftvermegoldás többek között azzal könnyíti meg az elektromos járművek vezetését, hogy figyelembe veszi a töltőállomások elérhetőségét az útvonaltervezés során, az energiafelhasználási modell alapján meghatározza a járművel elérhető hatótávot, valamint járműspecifikus töltési időt számoló algoritmust használ, továbbá minden irányban mutatja a maximálisan elérhető utazási távolságot. Az NNG új terméke nemcsak az egyedi felhasználói igények kielégítését célozza meg, hanem olyan támogató rendszert kíván létrehozni, ami a személyszállítás, a tömegközlekedés, a közösségi autózás, az áruszállítás, a forgalomirányítás, sőt az önvezető autózás területén működő szervezetek tevékenységét is elősegíti. Az előállított adatállomány képes lehet támogatni az infrastruktúra-fejlesztéseket is – írják a közleményben.

Nem olyan rég, 2018 novemberében kétmilliárd forinttal támogatta az NKFI Alap, azaz a magyaror adófizetők az amerikai befektetők tulajdonában lévő társaságot. Akkor sem értettük, hogy egy vaskosan nyereséges többtízmilliárd forint forgalmú társaság miért szorul támogatásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A MI forradalmasítja a szakmákat: a DXC Technology jóslatai I.

hét jan 27 , 2020
A DXC Technology 2020-as munkaerő-piaci előrejelzése szerint a vállalatokat továbbra is az foglalkoztatja, hogyan tudják a technológia segítségével elősegíteni az üzleti növekedést, eközben viszont szükséges az emberi munkaerőt megfelelően elhelyezniük a képletben. A mesterséges intelligencia forradalmasítja a szakmákat 2020-ban a szakmai szolgáltatásokat nyújtó szervezetek egyszerre nehézségként és előrelépésként élhetik meg […]
Mesterséges intelligencia

És még ez is...