200 milla: tőkebevonásra készül a Navex

Több mint kétszázmillió forintos tőkebevonásra készül a NaviCard, a turizmus területén navigációs megoldást kínáló Navex Europe startup – közölte az alkalmazást kidolgozó Navex Europe Kft. cégtulajdonosa.

Szabó László ismertette, a fejlesztés, amellyel tavaly jelentek meg a piacon turisztikai attrakciókhoz, rendezvényekhez navigálja a telefon segítségével az applikációt használót kód beolvasása után. A technológia lényege egy Google térkép alapján generálható, kisméretű nyomtatható kód, amely méterpontosan tartalmazza egy földrajzi hely koordinátát. A kódot egy okostelefon kamerájával leolvasva az okostelefon elvezet a kóddal meghatározott helyre. A kód alkalmazható turisztikai kiadványokban, útikönyvekben, brosúrákban, hirdetésekben, belépőjegyeken, névjegyeken, meghívókon. A kód segítségével azonnal és automatikusan indul a navigáció, amint a felhasználó okostelefonja kameráját a kód felé fordítja. A kód kereskedelmi, ipari és közigazgatási célokra is felhasználható. Pénztári blokkokon szerepelhet az üzlet helye, a termékeken a termék pontos származási helye, hivatalos leveleken a kibocsátó hivatal helye – hangsúlyozta. A fejlesztésen nyolcfős csapat dolgozott, több évig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NFM: kiterjesztik az idősügyi infokommunikációs programot

ked okt 24 , 2017
Közel ötszáz hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára. Solymár Károly Balázs kiemelte, hogy a programban novembertől ötezer 65 év feletti, otthonát elhagyni képtelen, idős ember […]