Bankkártyával is lehet majd adót fizetni az interneten keresztül

Interneten keresztül bankkártyával is kiegyenlíthető lesz az adótartozás: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén fokozatosan vezeti be az új szolgáltatást – közölte a hatóság.

Az idén január 1-jén életbe lépett szabály szerint adótartozásukat interneten, bankkártyával is kifizethetik az adóazonosító jellel, illetve adószámmal rendelkező magánszemélyek és az egyéni vállalkozók a leggyakrabban fizetendő adónemeknél. Ilyen például a személyi jövedelemadó vagy az egészségügyi hozzájárulás. A különböző adók egyetlen tranzakcióval fizethetők, így az átutalás csak egyszeri költséggel jár. A tájékoztatás szerint a virtuális fizetési mód az eBEV szolgáltatás része lesz, amihez ügyfélkapus regisztráció és megfelelő jogosultság szükséges.

Az új fizetési lehetőséget a NAV fokozatosan vezeti be: január végén az online felületen már összeállíthatók az átutalási csomagok, és elindíthatók a bankkártyás fizetési tranzakciók. Február közepétől megnyílik az eBEV portálon az adószámla lekérdezéséhez kapcsolódó fizetés lehetősége: az adózók összeállíthatják az adószámla hátralékokhoz kapcsolódó megbízási csomagokat és elindíthatják a bankkártyás fizetési tranzakciót. Március 15-től a webNYK felületen lesz elérhető a jóváhagyott szja-bevallási tervezetből, illetve elektronikusan beküldött szja-bevallásból eredő fizetési kötelezettségek bankkártyás kiegyenlítése – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bankkártyás csalópalántát fogtak derék rendőreink

csü febr 2 , 2017
Vádemelési javaslattal zárult annak a fiúnak az ügye, aki külföldi bankkártyák adataival akart jogosulatlanul vásárolni több millió forint értékben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytatott egy 16 éves budapesti fiúval szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt. A nyomozás adatai szerint a fiú 2016. július 29-e és […]

Friss, ropogós