112-es hívószám tender: visszalépett az Enterpise

 

A társadalmi hasznosság, az Európai Uniós források időben történő lehívása, valamint a projekt határidőre történő megvalósítása érdekében az Enterprise Group a mai napon bejelentette, hogy visszalép a Közbeszerzési Döntőbizottságnál kezdeményezett jogorvoslati eljárástól a 112-es tenderben. A közbeszerzési eljárásban második helyezett Enterprise Group azt követően jelentette be a hazai informatikai és közbeszerzési gyakorlatban példa nélküli döntését, miután olyan információk jutottak a birtokába, hogy a KDB meghallgatás után a Közbeszerzési Döntőbizottság új eljárás lefolytatására kötelezheti a kiírót. Ebben az esetben pedig a rendszer nem valósítható meg határidőre, és az ország nem hívhatja le az Európai Uniós támogatást. “Vannak olyan helyzetek, amikor mi is tehetünk annak érdekében, hogy tudatosítsuk: a társadalmi érdek fontosabb, mint a gazdasági érdek. Ezért döntöttünk a visszalépés mellett, amellyel lehetőséget teremtünk a beruházás Európai Uniós forrásból történő megvalósítására, egyben példát mutatunk a hazai informatikai piac és a gazdasági élet többi szereplője számára” – mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

Vélemény
Ez tragédia. A társadalom érdeke, nem az hogy a tenderektől visszalépjenek a társaságok -lásd még e-útdíj tender-. mert ez most már lassan gyakorlattá válik. Aki meg nem lép vissza hasonló helyzetben, az lesz a nemzet árulója, külföldi -tudjukmilyen- érdekek aljas kiszolgálója. Értem én persze, hogy törleszkedni kell az államhoz, főként, ha még számítani szeretne egy cég valami zsíros megrendelésre, de ezt a dörgölődzést még közhírré tenni, példaként állítani mások elé több, mint bűn. Hiba, ami vissza fog ütni mindannyiunkra!
-szerk-

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megtalálja az angol nyelvű a plagizálást a Copyfinder

sze febr 20 , 2013
  Új okos keresési megoldást mutatott be a Xerox nyílt fejlesztői platformján, az Open Xerox oldalon. A Copyfinder névre keresztelt alkalmazás képes arra, hogy a meglévő eredeti dokumentum tartalmát részben, vagy egészben újraközlő oldalakat (URL címeket) azonosítsa, és rangsorolja őket az alapján, hogy mit és mennyit emeltek át a felhasználás […]
ZX-81