IBM: ilyen lesz az élet öt év múlva V.

cityAz IBM kiadta a következő öt évre szóló tudományos-technológiai előrejelzését. Az IBM szerint öt trend alakítja majd a jövőnket.

A városok megtanulják, mire vágynak lakóik. 2050-ben a Föld lakóinak hetven százaléka városokban él majd – ahhoz, hogy ideális életkörülményeket biztosítsunk számukra, új technológiai megoldásokra és innovációkra van szükség. A gyorsan tanuló számítógépes rendszereknek köszönhetően a városok öt év múlva pontosan tudni fogják, hogyan szeretnének élni lakóik, és ennek megfelelően alakítják át működésüket. Becslések szerint az okostelefonok száma 2017-re elérheti a három milliárdot. A mobil eszközök és a közösségi média segítségével egyszerűbb, közvetlenebb lesz a kapcsolattartás a városok vezetőivel és a hivatalokkal. A városok által nyújtott szolgáltatások minden korábbinál jobban alkalmazkodnak majd az ott élők szokásaihoz: a közlekedők akár a buszmenetrendet is átalakíthatják majd valós idejű visszajelzéseikkel, a köztisztasági cégek pedig a szenzorokkal ellátott intelligens kukák „megtelt” jelzéseire reagálva küldik ki bevetésre dolgozóikat. E technológiák használata mindenapos lesz a jövőben, és komoly segítséget nyújtanak majd az önkormányzatok vezetőinek, hogy pontosan azonosítsák a városlakók szükségleteit, és azonnal reagáljanak a helyieket foglalkoztató problémákra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Még mindig a modemesek generálják az adatforgalom nagyját

csü jan 2 , 2014
ShareTweetPinShareAz okostelefon-piac növekvő trendjének hajtóereje érdekes módon a Kínában és egyéb fejlődő piacokon tapasztalható fellendülés, amely akkor kezdődött, amikor az alacsonyabb árszintű okostelefon-modellek elérhetővé váltak. Észak-Amerikában a mobil adatforgalom nagy részét már most az okostelefonok, míg Európa számos országában a mobilinternet modemek generálják. „Észak Amerikában a mobil adatforgalom legnagyobb részét […]

És még ez is...