Weben: innovatív technológiákkal a környezetért

 

A környezettechnológia és az ökoinnováció kihívásairól, a terület aktuális pályázati lehetőségeiről, hazai és EU-s programokról indított honlapot a Vidékfejlesztési Minisztérium. A tárca ezzel is segíteni kívánja az innovatív környezetvédelmi technológiák kifejlesztését és piacra jutását.
A gazdasági válság, valamint az egyre súlyosbodó globális környezetvédelmi problémák kezelésének egyik, a fejlődés minőségét és irányát hosszútávra meghatározó eszköze a környezettechnológia és az ehhez kapcsolódó innováció. A zöldgazdaság fejlesztését a kormányprogram kiemelten kezeli, mint a válságból való kilábalás egyik leghatékonyabb gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő eszközét. A kornyezettechnologia.kormany.hu internetes oldalon az aktuális pályázati kiírások mellett elérhető például a Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégia anyaga, az Európai Unió Öko-innovációs Cselekvési Terve és egyéb stratégiái, programjai — olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodájának közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Yandex.ru is tiltakozott

hét júl 16 , 2012
  A legnépszerűbb orosz internetes keresőoldal, a Yandex is tiltakozott az információs törvény tervezett módosítása ellen, ahogy előző nap az orosz Wikipédia. Az oroszországi internetpiac 60 százalékát lefedő Yandex főoldalán pirossal át volt húzva az oldal jelmondatából – “Minden megtalálható” – a “minden” szó. Ha valaki rákattint, megjelenik a magyarázat: a […]
ZX-81