Az Ericsson építi a Deutsche Telekom németországi 5G-hálózatát

Deutsche Telekom AG, Tim Hoettges, CEOAz Ericsson és a legnagyobb európai távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom AG (DT) új, többéves megállapodást kötött. A megállapodás értelmében a svéd cég építi ki a távközlési óriás 5G RAN hálózatát Németország-szerte.

Az elkövetkező évek során számos mobilállomást korszerűsítenek a legújabb 5G technológiai szabványnak megfelelően az Ericsson Radio System termékek és szolgáltatások használatával. A mostani 5G megállapodás a korábbi multi-RAN szerződés kiegészítése. A DT így jövőbe mutató lépéseket tesz a 2G, 3G és 4G rádió hálózatok elmúlt két évben történt, sikeres modernizációját követően. Emellett az Ericsson Spectrum Sharing spektrummegosztási megoldásának alkalmazásával a DT hálózatában a meglevő spektrum hatékonyabb kihasználásával dinamikusan tudja majd kezelni a 4G és 5G forgalmat, ami végső soron növeli a lefedettséget, a teljesítményt és a mobilitást. (Információnk szerint a szerződés nem kizárólagos, ezért nem lehet azt a következtetést levonni, hogy a Huawei nem köthet ezen a területen üzletet a legnagyobb német szolgáltatóval. Nem csodálkoznánk, hogy bár a német kormányzat szavakban kiáll amellett, hogy automatikusan nem zárható ki a tenderekből a Huawei, azért a nagyobb mobilszolgáltatók, a Vodafone, az E-Plus és az O2 sem fog a kínai társaságtól biztonsági kockázatot jelentő eszközöket vásárolni. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ez nem fenyegetés: rosszul járhat Magyarország, ha korlátozza a Huaweit

pén júl 31 , 2020
Felértékelődtek az 5G telekommunikációs hálózati megoldások a koronavírus-járvány miatt, a világjárvány is rámutatott az 5G-ben rejlő lehetőségekre például az egészségügy, a digitális oktatás vagy a távmunka területén – fejtette ki Radoslaw Kedzia, a Huawei észak- és kelet-közép-európai regionális elnökhelyettese. Az európai 5G üzletekből való kimaradástól okkal tartó társaság szerint egy […]
Radoslaw Kedzia Huawei