Villanyos autóval hasíthatnak az SAP vezetői

co2Minden ötödik cégautóra jogosult elektromos autót fog vezetni az SAP szoftvergyártónál. A vállalati flotta átállását 2020-ra tervezi a cég, amely ötezer e-autó beszerzését jelenti addigra világszerte. Jelenleg 170 ilyen járművet hajtanak a szoftvercég dolgozói. A 66 000 főt foglalkoztató vállalat jelenleg 22 ezres flottával rendelkezik, amely az it-társaság összesített szén-dioxid kibocsátásának negyedéért felelős. Ezt szeretné a cég lecsökkenteni. Az elektromos autókat már most megújuló forrásból származó árammal töltik, illetve íncentívvel támogatják a munkatársakat, hogy környezetbarát kocsikat válasszanak.

Az e-autók terjedését saját fejlesztésű rendszerrel is segítené az SAP, itt a célhoz legközelebb eső, megfelelő töltőállomáshoz navigálja a sofőrt, és töltési információkat ad az alkalmazás. A németországi központnál már ötven töltőállomást helyeztek üzembe. Németországban a kormányzat is támogatja az elektromos kocsikat, 2020-ra egymillió ilyen járművet szeretnének az utakon. Áramfelhasználás szempontjából ez a terhelés megegyezne az ország energiafogyasztásának egy százalékával.

Az e-autók terjedésének egyik legnagyobb akadályának a korlátozott hatótávot tekintették, ám a cég munkatársai között végzett felmérés megmutatta, hogy a dolgozók 90 százaléka egy napon belül kevesebb, mint 100 km-t közlekedik, melyet a mostani technológiával ellátott e-autók is képesek megjárni újratöltés nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Felkavarhatja a szünetmentes megoldások piacát az Emerson

szo jún 28 , 2014
Júniustól ugyanis az Emerson Network Power egyfázisú szünetmentes tápegységei (UPS) is részét képezik az Apcom Hungary Kft. kínálatának. Az Apcom, a Midis Group tagjaként, a közép- és kelet-európai régióban – a magyar, román, cseh és szlovák piacon – nyújtja hivatalos disztribútorként ügyfelei és partnerei számára az Emerson kis– és középvállalatok […]