Világok harca: így védekezhetsz kiberháborús időkben

A kiberháború év elejétől életünk részéve vált, még ha nem is érezzük feltétlenül a saját bőrünkön. Mert közvetlenül nem érezzük. És jó lenne, ha ez így is maradna. Ezért a felhasználók és a cégek is sokat tehetnek! A biztributor ötrészes, ingyenes webinar sorozata sok mindenre választ ad.

A februárban kezdődött orosz-ukrán háború a modern kor legjelentősebb információs hadviselését hozta. A nemzetközi kiberháború főleg két ország, de sokkal inkább irreguláris hacker kollektívák között zajlik. Eddig még egyik fél sem vetette be a digitális csillagrombolóját, ha létezik ilyen egyáltalán. A tanulságok ugyanakkor már most jól levonhatóak. És lesz még belőlük bőven. Többek között az, hogy a biztonsági csapatoknak jelenleg már nincs ideje napokig, órákig elemezni egy-egy incidenst, támadást vagy csalási formulát: ennél jóval gyorsabban történnek az események, így a szervezeteknek és a felhasználóknak is sokkal gyorsabban kell alkalmazkodniuk. A hatalmas információs zajban pedig nehéz kiigazodni.

Egy a jelenlegi krízishelyzethez hasonló szituációban felértékelődnek a megfelelő kiberbiztonsági megoldások és azok használata, így az a szervezet, intézmény kifejezetten előnybe kerülhet, aki olyan szolgáltatásokat használ, amelyekkel sikeresen lehet felvenni a harcot a támadó féllel. De közel sem elég ezeket az eszközöket, szolgáltatásokat megszerezni, megvásárolni: tisztában kell lenni az adott szektort veszélyeztető – olykor akár – specifikus kiberbiztonsági trendekkel és aktuális veszélyekkel.

A szektorra lebontott fenyegetettségi elemzések, káros kód és sérülékenység leírások, egyes hackercsoportokról készített jelentések, adathalász levél minták és trendek, vagy azokra felkészítő online tréningek, szimulációk, esetleg az igényekhez igazított kiberhírszerzési információk kulcsfontosságúak lehetnek a proaktív védelem kialakításában. Ezen humán faktort is igénylő, sőt, kifejezetten a biztonságtudatosság kialakítását és magasabbra szintre emelését támogató rendszerek és szolgáltatások mellé a modern kor technikai kritériumainak megfelelő, illetve az azokat meghaladó eszközökre éppúgy szükség van a megfelelő védelem kialakításához.

A biztributor ötrészes, ingyenes webinar sorozata épp ezekben képes segítséget nyújtani. Az aktuális kiberbiztonsági trendek, az orosz-ukrán háború kiberaspektusai mellett szó esik majd azokról a veszélyekről is, melyekkel a felhasználóknak, a kis- és középvállalatoknak, vagy akár egy nagyvállalatnak is szembe kell néznie. Az elméletben elképzelt és levezetett támadásokra proaktív védelmi válaszokkal fognak reagálni.

A Háború és béke című webinar sorozatra itt lehet regisztrálni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar e-kereskedők félnek külföldön terjeszkedni

csü jún 9 , 2022
A magyar e-kereskedelem növekedését hosszú távon gátolhatja, hogy nemzetközi terjeszkedése még gyerekcipőben jár – derül ki abból a kutatásból, amelyet a Digitális Kereskedelmi Szövetség (DKSZ) megbízásából a GKID készített. Az elemzés szerint a legalább évi tízmillió forint exportforgalmat realizáló, online is értékesítő kereskedések becsült száma 500-600 közé tehető, közülük mintegy […]
Euronics kupon

Friss, ropogós