Elfogadta az NMHH jövő évi költségvetésének előterjesztését a költségvetési bizottság

forintNyolc támogató és öt ellenszavazattal elfogadta az Országgyűlés Költségvetési bizottsága a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetésének előterjesztést. Az NMHH által összeállított indítvány szerint a hatóságra 32,3 milliárd, a médiatanácshoz pedig 481 millió forintot rendelne a 2016-os évre az országgyűlés.

Az előterjesztés kapcsán az NMHH képviselői jelezték: frekvenciadíjból 18,9, felügyeleti díjból 1,9 milliárd forintot terveztek be, míg az államháztartáson belül – például a médiatanács hivatali szervezetének működésére – átadott pénzösszegekre 2,2 milliárdot. A hatósági feladatokra fordítandó forrásokból 9,1 milliárd forintot helyeznének tartalékba; megemlítették, korábban informatikai hálózatfejlesztést vagy a televíziós digitális átállást támogatták ilyen módon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Három nap alatt 13 millió új iPhone kelt el

ked szept 29 , 2015
Piaci bemutatását követően három nap alatt több mint 13 millió darab iPhone 6s és iPhone 6s Plus okostelefont adott el az Apple, ami új rekord – jelentette be hétfőn közleményben az Apple. Az értékesítés minden az Apple történetének minden korábbi első hétvégi eladási számát túlszárnyalta – kommentálta a bejelentést Tim […]