2022 Q1: kiberbiztonsági trendek – nincs ok a derűlátásra

BitdefenderA proaktív végpontvédelemmel foglalkozó vezető kiberbiztonsági gyártó, a Bitdefender információi alapján részletes kiber-fenyegetettségi jelentés készült az aktuális kiberbiztonsági trendeket illetően.

A dokumentumból kiderül, hogy mely kártevők voltak a leginkább meghatározóak a kibertérben, és mely országok érintettek leginkább a támadásokban, vagyis mely országok szerepeltek a támadók elsődleges célpontjai között. Ezeken kívül külön szektor specifikus lebontást is bemutatják, illetve külön hangsúlyt fektetnek a zsarolóvírusokra és az adathalászatra, hiszen ezen támadási módok az elmúlt egy évben reneszánszukat élték.

Címszavakban:

  • A kibertámadások száma évről-évre növekvő tendenciát mutat.
  • A klasszikus kibűnözői módszerek, mint az adathalászat és a zsarolóvírus támadások is növekvő tendenciát mutatnak.
  • A mobilos kártevőket csak gatekeeper-app-store modell mellett további védelmi rétegek alkalmazásával lehet kordában tartani.
  • Erőteljesen megnőtt a mobilbankos kártevők száma.
  • A Homográf adathalászat még mindig nagyon sikeres.

További részletek az alább csatolt dokumentumban.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Annyi a Jordán-vírusnak

pén máj 27 , 2022
A fertőtlenítési és tisztítási megoldásokat kínáló Ecowian Magyarország Kft., és a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) biotechnológiai kutatóintézet kutatócsoportja megtalálta a megoldást a paradicsom- és paprika termesztését veszélyeztető, paradicsom barna termésráncosodás elnevezésű vírussal szemben. Kormos István, a korlátolt felelősségű társaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az új, vírus elleni védekezési […]
barna termésráncosodás vírus

És még ez is...