A Mastercard a biometrikus azonosítás használatát szorgalmazza

A MasterCard mindent megtesz annak érdekében, hogy a digitális vásárlás minden területén magas szintű biztonságot teremtsen a felhasználók számára — közölte Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Ezért vezették be az MDES (Mastercard Digital Enablement Service) technológiát a digitális fizetéseknél, amely biztosítja, hogy a kereskedő terminálja és a Mastercard között a kártyaadatok egy védett információs felhőben “utazzanak”, méghozzá tokenizált, azaz kódolt formában. Az Európai Unió a kártyabirtokosok fokozott védelmében vezeti be azt az új szabályozást, amely előírja, hogy a digitális fizetéseket csak úgynevezett erős ügyfélhitelesítés után hagyhatja jóvá a szolgáltató. Ez azt jelenti, hogy a három rendelkezésre álló azonosítás típusból – az ismereten alapuló (például jelszó), a birtokláson alapuló (például token kártya) és a biometrikus azonosításból (például ujjlenyomat) legalább kettőt használni kell a fizetés jóváhagyásánál.

Ebben a helyzetben a legnagyobb kihívás, hogy a fokozott biztonság és többszörös azonosítás ne jelentse a fizetési élmény romlását, ne legyen hosszadalmas, és főképp ne vezessen a vásárlás megszakításához. A Mastercard a biometrikus azonosítás használatát szorgalmazza, mert amellett, hogy biztonságos és gyors, nem igényel további információt vagy speciális eszközt – fejtette ki a közleményben Eölyüs. Hozzátette, Magyarországon jelenleg öt kereskedelmi bank, a Budapest Bank, a Gránit Bank, a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank mobiltárcái teszik lehetővé az ügyfeleknek, hogy kártya helyett mobiljukat érintsék a terminálhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Workshopot tartanak a mobiltelefon-függőség ellen

ked jún 26 , 2018
A Mobil Off, Élmény On mozgalom a mobiltelefon-függőség ellen szervez workshopot a budapesti Füvészkertben – mondta el Sárközi Alexandra, a mozgalom szóvivője. A rendezvényen pszichológusok, szakértők beszélnek majd a telefonfüggőség hátrányairól, a lehetséges megoldásokról. A szóvivő elmondta: fontos az alternatívanyújtás a virtuális élményekkel szemben és fontos ezek egyensúlyba tartása, a […]