Végre ez is kiderült: fontos a gyors házhoz szállítás

motoros futárAz online rendeléseknél a magyar vásárlók 74 százaléka a gyors házhoz szállítást tartja az egyik legfontosabb tényezőnek, különösen igaz ez élelmiszerek vagy gyógyhatású készítmények rendelésénél.

A DODO logisztikai társaság legfrissebb, idén március és április között készített felmérése szerint a megkérdezettek 37 százaléka az elmúlt egy évben azért szakította meg az online vásárlás folyamatát a termékek kiválasztását követően, mert a kiszállítási lehetőségek között nem szerepelt elég gyors kézbesítés, csaknem harminc százalékuk pedig a korábbi túl lassú házhoz szállítás miatt nem vásárolt újra egy webáruházban. Az aznapi kiszállítás nem csupán az ügyfél elégedettség miatt válik egyre fontosabbá, a vásárlói döntéseket és így az értékesítés volumenét is pozitívan befolyásolhatják a gyorsabb kézbesítési lehetőségek.

A Z generáció tagjainak 32 százaléka, míg az X generáció 23 százaléka részesíti előnyben a 90 perces vagy aznapi kézbesítést. A termékkategóriákat tekintve a gyors kiszállítás igénye az online élelmiszer-vásárlásnál és a gyógyhatású készítményeknél a legmagasabb. A fővárosiak és a kisebb városokban élők között is érzékelhető a különbség az aznapi kiszállítás fontosságának megítélésében: a budapesti válaszadók körében hét százalékkal magasabb azok aránya, akik a gyors, a megrendelés napján megvalósuló kézbesítést tekintik ideálisnak.

A megkérdezettek csaknem harmada hajlandó lenne plusz összeget – 1600-2400 forintot – fizetni az aznapi kiszállításért, negyedük pedig akár ennél is többet fordítana erre. A kutatásból az is kiderült, hogy az online vásárlást kínáló weboldalak közötti választásnál a kedvező árak és a termékek magas minősége mellett a házhoz szállítás költsége és módja is döntő tényező. A felmérésben résztvevők több mint kilencven százaléka leginkább a szállítás árát tartja fontosnak, de több mint négyötödüket az is befolyásolja, hogy van-e lehetőség a preferált szállítási mód kiválasztására.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre kevesebben fektetnek be Magyarországon

hét jún 5 , 2023
A hazai és a külföldi befektetők 184 tranzakcióban 250,2 millió euró értékű kockázati- és magántőkét fektettek be magyarországi vállalkozásokba tavaly. A tranzakciók 24,3 százalékot csökkentek, míg a befektetett összeg alig nyolc százalékot növekedett 2021-hez viszonyítva. Az Ernst&Younggal (EY) és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) közös elemzése szerint az […]
Weiszbart Zsolt

És még ez is...