Városkártyát vezettek be Mórahalmon

QR-kódHelybélieknek és turistáknak információkat és kedvezményeket kínáló városkártyát vezettek be Mórahalmon – közölte a Csongrád-Csanád megyei település önkormányzata.

A kezdeményezés célja a helyi identitás erősítése mellett az évente a homokháti kisvárosba érkező csaknem félmillió vendég minél jobb kiszolgálása. A kártya virtuális változata webes regisztráció után mobiltelefonon keresztül érhető el. Működése QR-kódon alapul, mely okostelefonra letöltve mentesít a plasztikkártya-használat alól. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzat közvetlenül üzenetet küldhessen a helybélieknek és a városba érkezőknek. A mórahalmiaknak a rendezvényekről, szolgáltatásokról szóló információk mellett a város működtetésével kapcsolatos tudnivalókat is eljuttatják. A mobiltelefonnal nem rendelkező, elsősorban idősebb helyiek számára a hagyományos plasztikkártya is elérhető. Jelenleg több mint húsz szolgáltató – elsősorban vendéglátóhely és szálláshely – nyújt kedvezményeket a kártyabirtokosoknak. Emellett egy másik szolgáltatással is megkönnyítik a város lakóinak és látogatóinak életét: a köztereken és a fontos találkozóhelyeken ingyenes wifi-elérhetőséget biztosítanak egy uniós támogatással megvalósult, 15 ezer eurós költségvetésű beruházásnak köszönhetően. A kilenc kültéri és négy beltéri wifi-pont a városkártyához való hozzáférést is elősegíti annak érdekében, hogy minél többen éljenek az új lehetőséggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Németország kitart a Huawei mellett

sze júl 22 , 2020
Nem kell eleve kizárni a Huawei-t az újgenerációs mobilhálózatok (5G) németországi kiépítéséből a szövetségi távközlési szabályozó hatóság (Bundesnetzagentur) vezetője szerint. Jochen Homann nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy olyan szabályozási rendszert dolgoztak ki, amelynek révén csak “megbízható” technológiát használhatnak az 5G-hálózatok üzemeltetői. Ezért nem szükséges előre kizárni a Huaweit az ilyen beruházások lehetséges […]
Bundesnetzagentur