El sem tévedt, mégis meglelte otthonát a DreamHack


Otthonára talált az eSport és gamer fesztivál Lipcsében — olvasható az Interpress Kiállítások Kft. közleményében. Mint írják, bevált a szervezők azon koncepciója, hogy egy fedél alá hozzanak egy eSport versenyt, LAN Partyt, kiállítással és számtalan kísérőrendezvénnyel (koncerttel, bemutatókkal) együtt. Egyöntetű a visszajelzés: a szervezők a következő szintre léphetnek. A közlemény szerint mindegyik kiállító elégedett volt a vásárral: nemcsak a helyszíni eladások, hanem az üzletkötések száma jelentős volt. A nézői elvárásának is megfelelően teljesített a DreamHack Leipzig. Az érdeklődés nagyságát mi sem bizonyította jobban, hogy a legtöbb látogató több mint 300 kilométeres körzetből érkezett és végigdekkolta a DreamHack három napját, nem sajnálva a 40 eurós beugrót sem. Christian Gute vásárigazgató örömmel állapította meg, hogy így kezdésre már 15 országból köszönthettek vendégeket, az élő közvetítéseket pedig több mint egy millióan követték.

Több mint ezer játékos vett részt egyszerre a LAN-Partyn, amely Németország eddigi első ilyen jellegű rendezvénye volt. A látogatói és játéksikerek mellett adatátviteli rekord is született: a csúcsidőszakban a versenyeken több mint két gigabyte/másodperces sávszélességet használtak a résztvevők. Összesen több mint 15 terabyte-nyi adatot töltöttek le, illetve fel a játékosok. Átlagosan 300 gigabyte-nyi adatot mentett le egy-egy gamer a DreamHack Leipzig három nap során. Hogy mindez zökkenőmentesen működhetett, abban nagy szerepe volt a Lipcsei vásártársaságnak. Időben és tökéletes műszaki infrastruktúrát biztosított a résztvevők számára. Összehasonlításképpen: egy átlagos háztartási kapcsolat 50 megabit/másodperc internetkapcsolattal már elég gyorsnak minősül. Lipcsében 10 gigabit/másodperc állt a gamerek rendelkezésére. A következő Dreamhack Leipzig 2017. január 13-15. között rendezik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismeretlen helyzetben szükség van „a tömegek bölcsességére” - Invitel InnoMax Klub 2016 I.

ked febr 9 , 2016
A változás olyan folyamat, amely mindannyiunk életében jelen van, talán éppen ezért olyan izgalmas. Az Invitel InnoMax Klubon 2016. február 4-én három, a maga területén kiemelkedő szakember bemutatta, hogy bár a tudomány különböző területeit képviselik, a változás mindannyiuk munkásságában markánsan jelen van. „A mostani, sorban a harmadik megújult InnoMax Klubon […]

Friss, ropogós