Varga szerint mindnyájan kikapcsolhatóvá válunk

Mindnyájan kikapcsolhatóvá válunk. A világ közvéleménye most ébredt rá igazán, hogy eljött az az idő, amikor politikai alapon megtagadhatóvá vált magánszolgáltatások nyújtása – írta Varga Judit igazságügyi miniszter nem kicsit ironikus módon a Facebook-oldalán.

Mint írja, eddig csak a vélemény- és szólásszabadságot korlátozták a globális tech cégek (Nem korlátozták. A -szerk- megj.), de az Amerikában látható ideológiai hadjárat bizonyítja, hogy az emberek akár ki is kapcsolhatóak az online térből. (Ez is csak akkor fordulhat elő, ha a polgár nem fizeti ki az internetszolgáltatásának előfizetési díját. A -szerk- megj.) Onnan, ahol mindennapi életüket élik, munkájukat, vállalkozásaikat menedzselik, emlékeiket tárolják és kapcsolatot tartanak barátaikkal, ismerőseikkel, szeretteikkel. (Mindezt megtehetjük a közösségi portálok nélkül is. A -szerk- megj.) Meglepő lehet -mármint Varga szerint-, hogy Merkel, Weber és több európai vezető is felemelte szavát a – számukra egyébként kedves – globalista liberális ideológiát hirdető technológiai cégek lépésével szemben. Meglepő lehet, de valószínűleg ők is rájöttek, hogy mindez akár velük is megtörténhet és akár ők is törlésre kerülhetnek, ha nem az elvárt módon viselkednek – írta Varga. (Elég nyilvánvaló, hogy nem ezért a meglehetősen szimpla ok miatt emelték fel a szavukat az idézettek Trump kitiltása miatt. A -szerk- megj.) Amíg dolgozunk az online jogbiztonság és átláthatóság feltételeinek megteremtésén, érdemes végiggondolni, valóban megéri-e életünket a social médiára alapozni. Mondjuk el gyermekeinknek, barátainknak, szeretteinknek, hogy a valódi életünket kell megélni és akár újra felépíteni a virtuális helyett. Mert a valódi életünkben mindig mi hozhatjuk meg saját döntéseinket — javasolja a liberális média zászlóshajóján még mindig nem törölt hozzászólásában az illiberális magyar kormányzat igazságügyi minisztere.

One comment to “Varga szerint mindnyájan kikapcsolhatóvá válunk”
  1. Ezek az álnaív posztok nyilván abszolút kontraproduktívak, de hát a parancs az parancs, ilyet kell posztolni. Ha belsőből fakadna (esetleg) az sem lenne elképzelhetetlen olyan valakitől, aki saját anyósát nevezteti ki a OBH elnökhelyettesének aggályok nélkül.
    Nyilván azt is félmosollyal tűrné, ha az általa elképzelt véleményszabadság jegyében valakik ellene buzdítanának másokat erőszakos cselekményekre. (Na tessék, máris beleestem a csapdájába; azzal vitatkozom amiről ő is tudja, il-igazság a posztjában)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.