Újabb helyen tilos a szelfibot használata

szelfi-allatkertBetiltották a szelfibot használatát a schönbrunni állatkert néhány ketrece előtt, mert a látogatók zavarták vele az állatokat – közölte az intézmény szóvivője. Az állatkert vezetése azért döntött így, mert a látogatók az oroszlánfókák és a Humboldt-pingvinek lakhelyének jellege miatt nagyon be tudták lógatni az állatokhoz a szelfibotot, ez pedig nagyon megzavarhatja a fókákat és a pingvineket, nyugtalanok lehetnek tőle, hiszen a megszokott környezetükben egy idegen tárgy tűnik fel. Adott esetben akár még bele is haraphatnak készülékbe, ez pedig sem a látogatónak, sem az állatnak nem jó – közölte a bécsi intézmény.

A szelfibotok használatának tiltásáról piktogramok tájékoztatják a látogatókat. Egyelőre a többi ketrecnél még szabad szelfibottal fotózkodni a schönbrunni állatkertben. Biztonsági okokból már betiltotta a bot használatát bécsi Albertina múzeum, a Modern Művészeti Múzeum és a Szépművészeti Múzeum is, a bécsi Leopold Múzeumban külön engedéllyel lehet csak bottal fényképezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A brit kormányzat mindent tudni akar az állampolgárairól

csü nov 5 , 2015
A brit internetszolgáltatóknak egy évig tárolniuk kellene minden olyan adatot, amelyből a terrorelhárító hatóságok nyomon követhetik, hogy az egyes felhasználók milyen online tartalmakhoz fértek hozzá. Az erről szóló javaslatot Theresa May brit belügyminiszter ismertette szerdán a londoni alsóházban. May szerint a javasolt új törvényváltozat “konszolidálja és korszerűsíti” a megfigyelési tevékenység […]