Microsoft: a digitális tudás a versenyképesség kulcsa

Nemzeti-Koznevelesi-PortalOktóber 21-én elérhetővé vált a Nemzeti Köznevelési Portál, az a komplex tanulást és tanítást támogató rendszer, amely az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) megbízásából a Microsoft Magyarország közreműködésével jött létre. A Microsoft Magyarország a digitális kompetenciák fejesztésében látja a versenyképesség zálogát, hangzott el az „Így tanulunk mi! Digitális innovációk a köznevelésben” konferencián.

A magyar diákok tudásának versenyképességén múlik a magyar gazdaság versenyképessége, ennek pedig ma már különösen fontos része a megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása – áll a Microsoft közleményében. Ormosi Viktor, a Microsoft kormányzati üzletág igazgatója hangsúlyozta: az október 21-én elindított köznevelési portál a legújabb és az egyik legfontosabb projektje a kormány és a Microsoft stratégiai együttműködésének, amelyre a köznevelés korszerűsítésének fontos eszközeként tekint a cég.

Vélemény
A fenti sikertörténethez hozzátartozik, hogy a Nemzeti Köznevelési Portálon az informatika, a programozás oktatásához egy darab segédanyagot sem találtunk. A tantárgyak között fel sincs sorolva. Az informatikai piac nagyágyúi, szervezetei sírnak-rínak, hogy egyre kevesebb a szakember, hogy a gyermekek digitálisan tudatlanok. Erre a Microsoft elkészít és a nevét adja egy ilyen “köznevelési” honlaphoz. Állítólag már kormányzati szinten is van már aki érzi, hogy valami ezen a területen nagyon el lett tolva. Nem hiszem, hogy tényleg érzik, és nem hiszem, hogy a szakma komolyan veszi a saját sirámait.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Twitter közönsége a legpasszívabb, a Facebooké a legaktívabb

hét okt 26 , 2015
Bár a felmérésben részt vevő közösségi terek – a Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram, Snapchat és Viber – regisztrálóinak száma jellemzően évről évre növekszik, ez azonban nem feltétlenül jelenti az aktív használói bázis növekedését is – derült ki a KutatóCentrum legfrissebb Web2.0 Reportjából. Az aktivitási index a Twitter és […]