Új rekordot állított fel az LG

6GAz LG Electronics sikeresen tesztelte a 6G terahertzes (THz) vezeték nélküli adatátvitelt a 155-175 GHz-es frekvenciatartományban, ötszáz méteres távolságban.

A friss eredmény újabb mérföldkőnek számít abban a folyamatban, amelyben a vállalat még 2022 szeptemberében hajtott végre 6G terahertzes (THz) vezeték nélküli adatátvitelt és -vételt, 320 méteres távolságban, szabadtéren, a berlini Fraunhofer Heinrich Hertz Intézet (HHI) közreműködésével. Az LG és a HHI együttműködése keretében a 6G adatátvitelhez és -vételhez szükséges berendezéseket fejlesztik, köztük egy többcsatornás teljesítményerősítőt, valamint egy olyan alacsony zajszintű vevőerősítőt, amely segít optimalizálni a teljesítményt és több mint ötven százalékkal javítja a kimeneti teljesítményt.

Az LG Scienceparkban levezényelt legutóbbi teszt nem csak azért jelentős, mert sikerült a vezeték nélküli adatátviteli és -vételi távot 500 méterre növelni – a városi területeken ez a nagy teljesítményű bázisállomások közötti standard távolság -, hanem azért is, mert bebizonyította, hogy változatos és valós körülmények között is használható a 6G technológia. Mindezzel a társaság egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy kereskedelmileg is kiaknázza a 6G THz-es kommunikációs technológiát.

A szabványosításáról szóló megbeszélések várhatóan 2025 körül kezdődnek el

Az 5G technológia utáni következő lépcsőfoknak számító 6G jelentősen megnövelt adatátviteli sebességet, ultraalacsony késleltetést, illetve nagy megbízhatóságú adatátvitelt tesz lehetővé, továbbá teret nyújt a kommunikáció és a mesterséges intelligencia, illetve a kommunikáció és az érzékelés kombinációjának. A 6G fejlett képességei a multimédiás élmények elősegítése mellett kulcsfontosságúak lesznek az LG számos, a jövőt célzó üzletága számára, beleértve az autonóm vezetést és a mobilitási megoldásokat, a metaverzumot, az okos otthonokat és az intelligens gyárakat is. A 6G hálózat szabványosításáról szóló megbeszélések várhatóan 2025 körül kezdődnek el, a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala pedig 2029-re valószínű.

Az LG a Koreai Felsőfokú Tudományos és Technológiai Intézettel (KAIST) 2019-ben közösen létrehozta az LG Electronics-KAIST 6G Research Centert, ami az első ilyen jellegű ipari-egyetemi együttműködésen alapuló kutatási intézmény Dél-Koreában. A vállalat mindemellett továbbra is a világ vezető egyetemeivel együttműködve dolgozik a 6G alaptechnológiáin, a 6G alaptechnológia fejlesztésére pedig K+F partnerséget kötött különböző intézetekkel is, köztük a német Fraunhofer Intézettel, a Koreai Szabványügyi és Tudományos Kutatóintézettel (KRISS) és a Keysight Technologies-zal. Az LG az egyetlen koreai vállalat, amelyet az amerikai távközlési szövetség (ATIS) által elindított vezeték nélküli technológiai csoport, a Next G Alliance vezetőjévé neveztek ki. A vállalat 2021 óta tölti be ezt a pozíciót, és számos olyan projektet felügyel, amelynek célja, hogy feltárja a 6G kommunikációs technológia kihasználhatóságát és meghatározza a műszaki követelményeket.

A vállalat októberben, az LG 6G Tech Festa elnevezésű rendezvényen – amelynek társszervezője az LG U+ lesz – osztja meg a 6G technológia fejlesztése terén elért legfontosabb eredményeit.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A legjobb online kaszinó magyar piacon: Hogyan befolyásolta a mesterséges intelligencia a szerencsejátékokat 2023-ban?

hét okt 16 , 2023
Online szerencsejáték Magyarországon Az online szerencsejáték-ipar gyors fejlődésében kulcsszerepet játszik a mesterséges intelligencia. Ez igaz a magyar online kaszinó iparra is, amelyben már most tapasztalni az AI hatásait. A technológiai jelenség javítja a játékosok élményét és biztonsági intézkedéseit, az algoritmus pedig optimalizálja a játékok kimeneteleit, és segít felderíteni a csalásokat. […]
online kaszinó

És még ez is...