Új „hideg technikai” megoldások jöhetnek

Ábrahám László CsabaOktatási, kutatási és pályázati együttműködésről kötött stratégiai megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a mérés- és irányításautomatizálás területén dolgozó National Instruments magyarországi leányvállalata, az NI Hungary Kft. (NI) Ábrahám László Csaba, az NI Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, az egyetem és a cég többek között orvosokból, mérnökökből és informatikusokból hoz létre vegyes csoportokat az egészségügy területén alkalmazott új „hideg technikai” megoldások kifejlesztésére.

Az NI tervei között szerepel egy nyitott labor kialakítása is Szegeden. Itt a fejlesztési elképzeléssekkel rendelkező kis- és közepes vállalkozások kapnának lehetőséget arra, hogy a cég által gyártott mintegy háromezerféle eszközt és szoftvereket alkalmazva méréseket végezzenek – közölte az ügyvezető.

Az együttműködés kiterjed a szoftverfejlesztés, a méréstechnika és szoftverminőség-biztosítás területére. A kooperációból az SZTE hallgatói is profitálhatnak, hiszen négy-, hathetes szakmai gyakorlatokon vehetnek részt az innovatív vállalatnál, emellett a megállapodás kitér a közös pályázati részvételre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiválasztották a Challenge Up! részvevőit

sze júl 15 , 2015
Az Intel, a Cisco és a Deutsche Telekom kiválasztotta azt a tizenkét startup vállalkozást, melyek a Challenge Up! elnevezésű, induló vállalkozásokat segítő kezdeményezés következő fázisában vehetnek majd részt. A csapatok egy 4 hónapos inkubációs programban vehetnek részt, amely kifejezetten a dolgok internetén alapuló megoldásokkal foglalkozó vállalkozások számára hoztak létre. A […]