Új domainek élesztik újjá a régi spameket

spamA releváns közösségek és szervezetek számára, 2015 januárjában indított új felső szintű domainek a spammerek kedvenceivé váltak, derül ki a Kaspersky Lab 2015 első negyedéves spam és adathalász elemzéséből. Sokuk számára az új domainek kiváló eszközt kínálnak a kéretlen és törvénytelen reklámkampányok megvalósításához. Az új felső szintű domain (gTLD) regisztrációs program lehetőséget ad a szervezetek számára, hogy maguk választhassák meg a tevékenységükhöz és a weboldalukhoz illő domain zónát. Például a munkaerő közvetítéssel foglalkozó weboldalak használhatják a .work domain nevet, míg a tudományos témájú honlapok választhatják a .science tartományt. Az új gTLD program által nyújtott üzleti lehetőségeket az internetes közösség lelkesen támogatta, és az új domain nevek regisztrációja már folyamatban van.

Azonban a spammerek és kiberbűnözők is gyorsan reagáltak az új trendre, amelynek eredményeként az új domain zónák azonnal a hirdetési spam, adathalász és rosszindulatú e-mailek nagyvolumenű terjesztésének központjává váltak. A Kaspersky szerint az e-mail forgalom megfigyelése alapján látható, hogy az új tartományokból küldött spam levelek száma jelentősen növekedett 2015 első negyedévében. A .work domainekről küldött e-mailek általában különböző munkákra keresnek jelentkezőket, többek között a háztartásokkal kapcsolatos karbantartási munkákra, építőipari tevékenységekre, valamint berendezések telepítésére. Másrészt, sok üzenet a .science domain alól érkezett, amelyek főként oktatási intézményeket reklámoztak. De 2015 első negyedévében sok e-mail érkezett színekről elnevezett domainekről is (.pink, .red vagy .black), amelyeket gyakran ázsiai társkereső oldalak népszerűsítésére használtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fellép: Krzanich, Nadella, Li és Yuanqing

sze máj 20 , 2015
A Lenovo bejelentette, hogy a technológiai iparág globális vezetői, Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója, Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, illetve Robin Li, a Baidu elnöke is csatlakozik Yang Yuanqing-hoz, a Lenovo elnökéhez és vezérigazgatójához, a Lenovo Tech World nyitó előadásán, amelyet május 28-án rendeznek Pekingben. A rendezvényen a technológia vezetők […]

Friss, ropogós