Még mindig kevés figyelmet fordítanak a cégek adataik megóvására

raid 6Annak ellenére, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a cégek működésében az adatok, nagyon kevés figyelmet fordítanak azok megóvására, miközben egy szerverleállás idő- és anyagi veszteséget okozhat – hívta fel a figyelmet a ServerElite.

A reprezentatív kutatás szerint a cégek ötöde működik csak biztonságosan. A cégek 82 százalékának van úgynevezett RAID-konfiguráció a szerverein, ami kimagaslóan magas érték. Mindössze 16 százalék nyilatkozott úgy, hogy nincs ilyen a szerverein és 2 százalék nem tudott választ adni a kérdésre. A RAID egy tárolási technológia, amelynek segítségével az adatok elosztása vagy replikálása több, fizikailag független merevlemezen, egy logikai lemez létrehozásával lehetséges. Minden RAID szint alapjában véve vagy az adatbiztonság növelését vagy az adatátviteli sebesség növelését szolgálja. A cégek harmadában mindössze egyetlen merevlemez hiba adatvesztést okozhat. Újabb harmadot képviselnek azok, akiknél két merevlemez hiba után lép fel az adatvesztés. Ha ehhez még hozzávesszük azokat is, akik nem tudtak választ adni a kérdésre, mindössze a cégek ötödének működése tekinthető biztonságosnak e tekintetben. A megkérdezettek 71 százaléka használ szünetmentes tápegységet, ami jó aránynak mondható, ugyanakkor – tekintettel az eszköz alacsonyabb árára – a nemmel válaszoló 27 százaléknak is célszerű lenne beszereznie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nyilvánosságra hozta egy egészségügyi szolgáltató pácienseinek ellopott adatait is az Iráni hackercsoport

szo nov 6 , 2021
Nyilvánosságra hozta a Mór nevű rendelőintézet-lánc pácienseinek ellopott adatait is az Iránhoz köthető hackercsoport – jelentette az izraeli katonai rádió. Az Iránhoz kötődő Black Shadow (Fekete árnyék) hackercsoport a Mór Intézet 290 ezer kezeltjének személyes adatait szivárogtatta ki. A Mór Intézet a Klalit egészségbiztosító pénztár független leányvállalata, ahol elsősorban a […]
hacker