Keszthelyi Erik

Keresés

Keszthelyi ErikKeszthelyi Erik 1983-ban Szekszárdon született. Szülei a vendéglátóiparban dolgoztak, ötéves korában már felszolgálóként segített a családi vállalkozásukban üzemeltetett vendéglátóegységben. Szülei válását követően édesapja nevelte. Az általános iskola befejezését követően a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolába járt. 16 éves korában elvesztette édesapját. Az érettségit követően, iskolájában maradva, elvégezte a kétéves vendéglátóipari technikumot, majd azt követően Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán folytatta tanulmányait, melyeket két év elteltével félbeszakított.

Biztosításszakmai pályafutását 2005-ben, 21 évesen kezdte az osztrák GRAWE-csoporthoz tartozó MIC Biztosítási Alkusz Kft.-nél. 2010-ben tulajdonrészt szerzett az Optimal GB Kft.-ben, amely akkor még mindössze 15 millió forint árbevétellel rendelkezett, majd 2012-ben egyedüli tulajdonosává vált. Mára a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatói tanácsadója több, mint 18 éves biztosításszakmai tapasztalattal rendelkezik. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és társtulajdonosa. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-n keresztül 58,73 százalékot megtestesítő részesedéssel a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. tulajdonosa. A hazai biztosításközvetítői piac legnagyobb és legeredményesebb, 100 százalékban magyar tulajdonú alkuszcége, mely 2021-ben bekerült a Budapesti Értéktőzsde BÉT50 portfóliójába is.

• 2015-ben az irányítása alatt álló Optimal-GB Kft. Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. néven működik tovább.
• 2016. áprilisában megalapította a Keszthelyi Alapítvány a Mosolygó Gyermekekért alapítványt, amely 2019-től „HUNAlapítvány a Jövőért” néven teljesíti ki a Hungarikum Alkusz CSR vízióját.
• A szakember támogatásával 2016. februárban megrendezik az Első Biztosítási és Pénzügyi Szakmai Konferenciát.
• A HUNMédia Biztosítási Kiadványok Kft. – korábbi nevén Insurance Média Kft. – tulajdonosaként a pénzügyi tudatosság támogatása érdekében 2016-ban a Biztosítási Almanach évkönyv mellett kiadásra került a biztosítási szakma ugyancsak hiánypótló kiadványa, az Egészségbiztosítási Almanach.
• 2019. májusában a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. többségi tulajdont szerzett a biztosításközvetítői piac lakossági és kkv szegmensének egyik vezető vállalatában, az UFS Group Pénzügyi Tervező Kft.-ben.
• 2020. májusában 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Kft.-ben.
• 2020. júniusában a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. többségi tulajdont vásárolt az építőipari és hitelbiztosítási szegmens meghatározó alkuszcégében, az Insurance Partners Biztosítási Alkusz Kft.-ben.
• 2020. októberében a Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz Kft. teljes állományátruházással csatlakozott a nagyvállalati biztosítási igények hazai szakértőjeként ismert Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-hez.
• 2020. szeptember 24-én szakmai hátterű pénzügyi befektetőként a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. megvásárolta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 24,85 százalékát megtestesítő részesedését, amely 2023. augusztus 23-ra 58,73 százalékra emelkedett.
• 2021. május 11-től a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. 12 tagvállalatával együttesen Hungarikum Alkusz Cégcsoport néven elismert vállalatcsoportként működik tovább.
• 2021. októberében a Budapesti Értéktőzsde beválasztotta a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-t a BÉT50 vállalatok közé, mellyel a BÉT50 portfólió 2021-ben ötven olyan tőkeerős, hazai vállalattal bővült, akik magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy saját területükön akár nemzetközi viszonylatban is meghatározó piaci szereplőkké váljanak. Jelenleg a Hungarikum Alkusz a biztosítási piacon az egyetlen olyan hazai tulajdonú alkuszcég, aki ebben a rangos elismerésben részesülhetett.
• 2022. évi üzleti tevékenysége alapján, 17,5 milliárd éves árbevétellel, több mint ezer tanácsadóval, valamint közel háromszáz munkavállalóval, a magyar biztosításközvetítői piac valaha létezett legnagyobb és legeredményesebb, 100 százalékban magyar tulajdonú alkuszcége. Mindezt annak is köszönheti, hogy az egyik legdinamikusabban fejlődő társaságként a teljes piacra vonatkozóan mély biztosításszakmai ismeretekkel rendelkezik, gazdasági és társadalmi kutatásokkal, hazai és nemzetközi szektorális elemzésekkel folyamatosan tágítja látókörét, így tevékenysége egyben garanciát is jelent arra, hogy ügyfeleit minden élethelyzetben naprakész megoldásokkal szolgálja ki, elavult biztosítási konstrukciók helyett.
• 2023. január 1-jén a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. zártkörűen működő részvénytársasággá alakult át és Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. néven folytatja tovább működését.
• 2023. februárjában megalapítják a Magyar Biztosítóholding Zrt.-t.
• 2023. július 1-jén a Hungarikum Alkusz Cégcsoport öt tagvállalata, a HUNInsurance Kft., a HUNInsurtech Kft., a HUNPartner Kft., a HUNPénzügyi Tervező Kft., valamint a HUNRisk.hu Kft. egyesült a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel.
• 2023 őszétől A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. kezdeményezésére három hazai egyetemen, a Széchenyi István Egyetemen, a Dunaújvárosi Egyetemen és a Miskolci Egyetemen elindul felsőoktatási szintű akkreditált biztosításszakmai képzés.

Keszthelyit gyakran érték támadások a Fidesszel való szoros kapcsolata, illetve a Mészáros Lőrinccel való kapcsolata miatt. Ezekre a vádakra reagálva, magát „abszolút jobboldali érzelműnek” mondta, és nem tagadta, hogy a Fideszt 2014-től nyíltan, anyagilag is támogatta. A NER-kapcsolatokra, állami megrendelésekre vonatkozó támadásokra azt felelte, hogy az állami cégek aránya az összes bevételükben nem éri el a harminc százalékot. Az ország leggazdagabb gázszerelőjével kapcsolatos támadásokra válaszolva kijelentette, hogy Mészárossal az üzleti kapcsolatokon túl is barátok.


 

Next Post

DLA Piper

vas febr 4 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareA DLA Piper egy globálisan működő vezető jogi tanácsadó, amelynek ügyvédei világszerte szolgálnak komplex jogi tanácsadással az ezt igénylő cégek és szervezetek számára, legyen szó Európáról, az amerikai kontinensről, a Közel-Keletről, a csendes-óceáni térségről vagy Afrikáról. Az iroda praktikus és innovatív jogi megoldásokkal támogatja az ügyfelek sikeres működését, […]
DLA Piper