EMC Corporation

IBM merevlemezAz EMC Corporationt Richard Egan és Roger Marino (erre utal az E és az M betű a vállalat nevében) alapította 1979-ben. A hopkintoni – Massachusetts, USA – központú EMC vállalati információs infrastruktúra megoldásokkal foglalkozik. 2001 végén a piac- és technológiai vezető cég létrehozta Storage Platform 6 Operations (Tárolóplatform üzletág), Open Software Operations (Nyílt szoftver üzletág) valamint Customer Operations (Ügyfélműveletek) nevű egységeit. Ezek a részlegek teljes mértékben lefedik a vállalat hardverre, szoftverre és szolgáltatásokra tagolódó, hálózati adattárolási megoldásokból álló portfolióját. Az EMC tevékenységének középpontjában olyan szoftverek értékesítése áll, amelyek révén a vállalatok lényegesen leegyszerűsíthetik az informatikai infrastruktúrával kapcsolatos adminisztrációs és felügyeleti — folyamatokat — és csökkenthetik működési költségeiket.

Az EMC Magyarországon és a világban
Az EMC 1998 óta van jelen Magyarországon. Az elmúlt hét évben a társaság magyarországi leányvállalata kiterjedt hálózatot épített ki, közvetlen értékesítő partnerei a Comparex és az MHM. Az Avnet-en, mint disztribútoron keresztül bárki hozzáférhet az EMC termékekhez, emellett OEM partnerként az EMC által fejlesztett, saját emblémával ellátott termékeket forgalmaz a Bull, a Dell, a Fujitsu-Siemens és Unisys is. Az EMC Magyarországon is az üzleti élet számos szegmensében segíti a vállalatokat annak érdekében, hogy információikból a maximális értéket nyerjék ki, a legalacsonyabb költséggel, az információ-életciklus bármely pontján.

Az EMC partnerei segítségével országszerte több mint 200 EMC rendszert működtet a telekommunikációs, pénzügyi, államigazgatási és gyártóipari területeken dolgozó vállalatok legnagyobb megelégedésére. Az EMC minőséget a társaság kiterjedt hálózata biztosítja a világ minden pontján: több mint 85 országban jóval több, mint száz EMC képviselet és a velük együttműködő disztribúciós partnerek állnak az ügyfelek rendelkezésére. A társaság világelső az információtárolási és kezelési rendszerek, szoftverek, hálózatok és szolgáltatások terén.

A társaságot a Dell 2016 szeptemberében felvásárolta.