Továbbra is népszerűek a zsarolóvírusokkal kombinált hamis support átverések

virus-letoltesAz ESET vírustoplistájának szégyenteljes mezőnyét továbbra is az a JS/Danger.ScriptAttachment vezeti, amely egy olyan kártékony JavaScript fájl, amely fertőzött e-mailek mellékletében terjed.

Futása során képes a megtámadott számítógépre további kártékony kódokat letölteni. Ezek elsősorban zsaroló kártevők, amelyek észrevétlenül elkódolják a felhasználó állományait, majd a titkosítás feloldásáért cserébe váltságdíjat követelnek. Második helyre került a legutóbb 2013-ban szereplő Win32/TrojanDownloader.Wauchos. Ez egy olyan trójai, amelynek fő célja további kártékony kódokat letölteni az internetről a fertőzött számítógépre. Hátsó ajtót nyit a megtámadott rendszeren, és ezen keresztül próbál meg adatokat továbbítani a gép operációs rendszeréről, beállításairól, IP-címéről, illetve parancsokat is fogad. A kártevő 64 bites verziója (Win64/TrojanDownloader.Wauchos) a lista hatodik helyén található, és 32 bites változatához hasonlóan szintén hátsó ajtót nyit a megtámadott rendszeren, és ezen keresztül próbál meg adatokat továbbítani a gép operációs rendszeréről, beállításairól, ip-címéről, illetve ezen keresztül parancsokat fogad, így a támadóknak távolról tetszőleges kód futtatására nyílik lehetőség. Emellett különféle registry kulcsok létrehozásával arra is képes, hogy rendszerindítás után eltávolítsa magát a fertőzött számítógépről. A harmadik helyen az előző hónapban visszatérő JS/TrojanDownloader.Nemucod trójai kártevőt találhatjuk, amely, HTTP kapcsolaton keresztül kártékony kódokat igyekszik letölteni a megfertőzött számítógépre. A program egy olyan URL listát is tartalmaz, amelynek link-hivatkozásait végiglátogatva különféle kártevőket próbál meg letölteni ezekről a címekről, majd végül a kártékony kódokat le is futtatja.

Vírustoplista

  1. JS/Danger.ScriptAttachment trójai
  2. Win32/TrojanDownloader.Wauchos trójai
  3. JS/TrojanDownloader.Nemucod trójai
  4. LNK/Agent.DA trójai
  5. Win32/Bundpil féreg
  6. Win64/TrojanDownloader.Wauchos trójai
  7. HTML/Refresh trójai
  8. HTML/FakeAlert trójai
  9. Win32/Agent.XWT trójai
  10. JS/ProxyChanger trójai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Van, aki munkaidőben is szexpartnert keres

hét nov 28 , 2016
Tévhit, hogy az alkalmi partner keresés kizárólag a nagyobb étvágyú férfiak privilégiuma. Egy korábbi, szexpartnert keresők körében végzett felmérés alapján a három leggyakoribb oka annak, hogy valaki igénybe vesz ilyen online szolgáltatást: párkapcsolatában nem kap elég figyelmet a szexualitás, esetleg egyedül él és nem szeretne komoly kapcsolatot kialakítani, vagy csupán […]
sexting