Magyarország a vas és acélszerkezetek országa lett

forintAcélszerkezetek gyártásához használható digitális rendszert fejlesztenek 734 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból.

A közlemény szerint a támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Alapjából kapta a Carboferr Kereskedőház Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és 4iG Nyrt. A beruházás összköltsége 1,094 milliárd forint volt. A projekt célja egy olyan digitális rendszer kifejlesztése, amely lehetővé teszi az acélszerkezetek gyártási folyamatának és teljes élettartamának optimalizálását, valamint a szerelési folyamatok megfelelő és hibamentes kivitelezését. A rendszer alapját olyan 3D-s technológiák képezik, mint az acélszerkezeti BIM (Building Information Modelling) modellek, lézerszkennelés, szenzorhálózatok és szimulációs eljárások, a nagy mennyiségű adatok tárolása, feldolgozása és elemzése, döntéstámogató és akciókész információ azonosítása, valamint az eredmények vizualizálása és visszacsatolása. A projekttel a 4iG részére beszereztek egy Surphaser 400 HS, a BME részére pedig egy optikai nyúlásmérő eszközt, a hozzá tartozó kiegészítőkkel.

A Carboferr egy 2011-ben alapított magyarországi tulajdonú, több mint 220 kereskedelmi és gyártó partnerrel rendelkező vállalat, amely hagyományos ipari tevékenységhez köthető alapanyagok beszerzésével foglalkozik, valamint logisztikai és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújt partnereinek. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a cég éves nettó árbevétele 2020-ban 1,703 milliárd forint volt, 2021-ben 3,278 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2020-ban 22 millió forint, 2021-ben 148 millió forint volt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A kkv-k nem foglalkoznak a kiberbiztonsággal

vas dec 18 , 2022
ShareTweetPinShareA kis- és középvállalkozások (kkv) több mint kétharmadát érte adatbiztonsági incidens az elmúlt évben, hetven százalékuk azt is elismerte, hogy nem fordított kellő figyelmet a kiberbiztonságra – derül ki a szlovák it-biztonsággal foglalkozó ESET elemzéséből. Az üzleti és otthoni biztonságtechnikai szoftvermegoldások nemzetközi szállítója a tanulmány alapján közölte azt is, hogy […]
hacker

És még ez is...