Távoli kezelést biztosító alkalmazások: veszélyben az okostévéd

smartvEgyes előrejelzések szerint csak Észak-Amerikában és Nyugat-Európában 2016-ra százmillió internetre kapcsolódó TV-készülék lesz. Ez remek lehetőségeket kínál az internetes bűnözőknek is. A Symantec szakemberei segítenek.

A távoli elérést biztosító alkalmazások általában mobileszközökre telepíthetők, és az úgynevezett challenge-response PIN segítségével történik ezek engedélyezése. A hálózaton lévő támadó betekinthet az alkalmazásba és reprodukálhatja a kiadott utasításokat (csatornaváltás, hangerő, kikapcsolás), illetve a bűnözők számára is irányíthatóvá válnak a hálózaton lévő eszközök, amelyik így DoS támadások vagy távoli kódtelepítésre is felhasználhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ingyennet a Telenor karácsonyi ajándéka

csü dec 10 , 2015
A Telenor ügyfelei idén karácsonykor utazás közben és az otthonuktól távol is elérhetők maradnak a neten, a vállalat ugyanis december 24-én, 25-én és 26-án ingyen biztosítja a Hipernet használatát belföldön minden havidíjas és feltöltőkártyás ügyfele számára. Ezen a három napon azok a telenorosok is ingyen tudnak hipernetezni, akik egyébként még […]
Android