Szoftverfejlesztés: Szegeden bővít a Continental

Keszte Róbert ContinentalA vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó egységgel bővíti szoftverfejlesztési tevékenységét a Continental Szegeden – jelentette be Keszte Róbert.

A Continental magyarországi vezetője a Szegedi Tudományegyetemen rendezett eseményen elmondta, a cég budapesti, kétszáz szakembert foglalkoztató Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központja az elmúlt négy évben bizonyította, képesek rá, hogy a világ leginnovatívabb technológiáiban is újat alkossanak. Keszte kifejtette, elsősorban az egyetemi képzés minősége és a meglévő – a szoftverfejlesztésre és az autóiparra egyaránt kiterjedő – szakmai közösség miatt döntöttek úgy, hogy ezt a tevékenységet Szegeden bővítik. Az igazgató ugyanakkor emlékeztetett rá, a Continentalnak évtizedek óta jól működő gyára van Szegeden, amely a csoport egyik legeredményesebben működő egysége.

Lóránd Balázs, a Continental Autonomous Mobility Hungary vezetője elmondta, a szegedi szoftvermérnökök feladata a mesterségesintelligencia-alapú fejlesztéshez szükséges adatok előkészítése, feldolgozása, az ehhez kapcsolódó eszközök és keretrendszerek, valamint beágyazott rendszerek kidolgozása lesz. A szakember a fejlesztések társadalmi fontosságát hangsúlyozva kiemelte, a közlekedést egyre biztonságosabbá tevő megoldások hozzájárulnak a közúti balesetek számának csökkentéséhez. Az újonnan felvett fejlesztők az első időszakban távmunkában dolgoznak majd, de a cég célja, hogy a negyvenfősre tervezett csoport számára később saját irodát alakítsanak ki Szeged belvárosában. Olyan új megoldások fejlesztésén dolgozó tehetségeket keresnek, akik az adott területen a legjobbak – mondta Lóránd Balázs.

A Continental Automotive Hungary Kft. a német Continental AG technológiai vállalat része, a 2018-ban alapított Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ, valamint az idén alapított budapesti Alkalmazásfejlesztési Központ, illetve a Continental budapesti és veszprémi gyárainak és veszprémi fejlesztőközpontjának ernyőszervezete. A cég magyarországi központjai olyan újgenerációs szoftvermegoldásokat fejlesztenek, amelyek érzékelik és megértik a jármű környezetét, valamint biztonságossá és megfizethetővé teszik a támogatott és automatizált járművezetést. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a több mint 4200 munkavállalót foglalkoztató kft. tavaly – a 2020. évit 3,5 százalékkal meghaladó – 348,536 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, amelynek csaknem 85 százaléka származott exportból. A vállalkozás adózás utáni vesztesége 2020-ban 20,342 milliárd, tavaly 14,514 milliárd forint volt.

A Continental csoport tavaly 33,8 milliárd euró árbevételt ért el, és jelenleg több mint 190 ezer embert foglalkoztat 58 országban. Magyarországon több mint nyolcezer alkalmazottnak ad munkát, a fejlesztési központok mellett Budaörsön gumiabroncs-kereskedelmi központot, Budapesten, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácott és Veszprémben gyárat működtet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megjelent Magyarország Digitális Élelmiszeripari Stratégiája

csü okt 13 , 2022
ShareTweetPinShareElkészült és -állítólag- megjelent Magyarország Digitális Élelmiszeripari Stratégiája. Az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a stratégia megszületését Magyarország Digitális Agrár Stratégiájához hasonlóan az Agrárminisztérium kezdeményezte és koordinálta. A szaktárca együtt dolgozott a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.-vel, érdekképviseletekkel, valamint szakmai szervezetekkel; a koncepció megalkotása során tudományos kutatási eredményeket is felhasználtak. A közlemény […]
élelmiszer

És még ez is...