A munkavállalók közel fele nem részesül jutalomban a munkahelyén

Erzsebet-utalvanyA Profession.hu friss kutatásának eredményeit vizsgálva szembetűnő, hogy a válaszadók 51 százaléka kap valamilyen bónuszt vagy juttatást munkahelyén. Nem egészen minden ötödik válaszadó esetenként, és minden tizedik fixen, évente kap prémiumot. Azok között, akiket az év végén a teljesítményükért jutalmaznak a férfiak vannak többségben, közülük 57 százalék, a nők között viszont csak 49 százalék vihet haza extra pénzt. A kor előrehaladtával is csökken az esélye, hogy örüljünk az év végén: az átlagos 53 százalékkal szemben az 50-59 év közötti korosztálynak csak 37 százaléka kap jutalmat.

Az év közben elérhető munkahelyi juttatások közül a válaszadók több mint fele (51 százalék) kap étkezési Erzsébet-utalványt, míg több mint egy harmaduk (36 százalék) SZÉP kártyát kap munkaadójától. A munkába járást érintő költség kiegészítésben is ugyanennyien részesülnek, míg minden ötödik válaszadó helyi bérletet, illetve önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj hozzájárulást kap rendszeresen. Amennyiben lehetőségük lenne bármilyen elérhető juttatási típust választani, legtöbben (53 százalék) a SZÉP kártyát és az Erzsébet-utalványt (51 százalék) választanák, de népszerű a munkába járásra vonatkozó költség-kiegészítés (40 százalék) is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobiltelefont rabolt, már őrizetben van

hét jan 18 , 2016
A Mezőtúri Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy helyi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a 31 éves férfi 2015. december 20-án 1 óra 30 perc körül Mezőtúr egyik utcájában követni kezdett egy egyedül sétáló fiút. A 21 éves fiatal egy – számára idegen – […]
tolvaj