Szárnyal a SAP Hungary

Ablonczy Balázs
Ablonczy Balázs

Stabilan nő az SAP Hungary Kft. teljesítménye Magyarországon: a szoftverfejlesztő árbevétele nyolc százalékkal 17,5 milliárd forintra emelkedett 2013-ban, idén pedig öt-tíz százalék közötti növekedést terveznek – mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, ezzel az üzleti szoftverpiacon piaci részesedését a 2008-as 32 százalékról 40 százalék fölé emelte a cég. A piac növekedéséhez hozzájárulnak az állami vállalatok egyre jelentősebb informatikai költései is – mondta. Véleménye szerint a társaság az egyik nyertese az államosításoknak is.

A kis- és középvállalati körből mintegy száz új ügyfelet szereztek tavaly, így mára 1200 magyar kkv használja a szoftvercég vállalatirányítási megoldását. A cégvezető közlése szerint az első fél évben megkötött néhány nagyobb szerződés, illetve a Központi Ellátási Főigazgatósággal létrejött keretmegállapodás jó alapokat teremt ahhoz, hogy elérjék az idei célkitűzéseket. Kiemelte, hogy a szoftverkonszern magyarországi leányvállalata folyamatosan bővül: 2014-ben mintegy százzal nőtt a létszám, jelenleg csaknem hatszáz munkatársuk van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gócponttá válhat az otthoni NAS

pén szept 12 , 2014
Az internetre kötött, népszerű otthoni szórakoztató elektronikai berendezések komoly veszélyt jelentenek a felhasználók számára, a szoftverükben található sérülékenységeknek és az alapvető biztonsági intézkedések hiánya miatt — jelentette ki David Jacoby. A Kaspersky Lab biztonsági elemzője szerint a távoli kódvégrehajtás lehetősége és a gyenge jelszavak fenyegetik a legjobban az otthoni, netre […]
hacker