Szánalmas: mandzsettagombbal lehetett nyerni az ITM ötletpályázatán

Legyünk kreatívak hulladékból ötletpályázat nyertese ez a mandzsettaA hulladék érték, el kell érni, hogy minden hasznosítható termék visszakerüljön a gazdaságba – hangsúlyozta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a Legyünk kreatívak hulladékból ötletpályázat díjátadóján. A júniusi jelentkezési határidőig 39 pályamű érkezett. A zsűri döntése alapján négy nyertest hirdettek, az első helyezett elektronikai hulladékok felhasználásával készített mandzsettagombokat – ismertette az államtitkár. Díjazták emellett a fémhulladékból, zártszerelvényekből és famaradványokból készült órával, a textilhulladékból készített használati tárgyakkal, valamint a papírhulladékból kialakított gyümölcsöstállal pályázó jelentkezőket.

-szerk-Vélemény
Érthető, ha egy minisztérium úgy érzi, hogy meg kell mutatnia milyen hatalmas munkát végeznek, és ugye az ITM-nél aztán valóban nincs lazulás: egyetemek magánosítása, a Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek einstandja, stb, stb. Na, de hogy egy hulladékhasznosítási pályázat első díját egy elektronikai hulladékból kézműves eszközökkel barkácsolt mandzsettagombja nyerje el, az azért eléggé beszédes az ország innovációs színvonalára. A -szerk- megj.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Módosulnak a szavatosság és jótállás szabályai

hét aug 3 , 2020
Módosulnak a szavatosság és jótállás szabályai jövőre, sávos lesz a jótállási idő, és jön az e-jótállási jegy, valamint bővülhetnek a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési keretei is. A kihirdetés előtt álló kormány-, illetve miniszteri rendelet alapján a mostani egy évvel szemben a termék árához igazodó, sávos, 1-2-3 éves jótállási időtartamokat vezetnek be. […]
jótállási jegy

Friss, ropogós